Main Quad, campus Urbana-Champaign

Som KTH – fast mer och större

Visst finns det en hel del som skiljer University of Illinois från KTH, men likheterna är minst lika många. Samtidigt har University of Illinois ett mer heltäckande perspektiv med stort fokus på tvärvetenskapliga projekt. Så här ser några av universitetets fakultetsmedlemmar på tvärvetenskapen och KTH-samarbetets möjligheter:

”Vi är nyfikna på KTH:s framsteg”

En lång tradition av tvärvetenskapligt arbete. Dessutom kreativa forskningsmiljöer, excellenta forskare och så förstås många beröringspunkter inom forskningen. Det är några anledningar till att KTH:s forskare med största sannolikhet kommer att få ut mycket av att delta i samarbetet med University of Illinois.

Nördiga filmklipp ger nya ingenjörer

Han är professorn som har fler tittare än CNN:s störste TV-profil. Detta genom att dissekera hårddiskar och skruva isär LCD-skärmar på Youtube. Möt en av University of Illinois största kändisar, William Hammack, även känd som The Engineer Guy.

Susannes bästa tid i Illinois

Det bästa jag gjort i hela mitt liv. Det säger Susanne Forchheimer, som är KTH:s första utbytesstudent på plats i Urbana-Champaign. Men det har inte varit någon lätt resa hittills.

Utbytesstudenter imponeras av tillit

Utbytesstudenten Danylo Hirnyj är ett av de första synliga resultaten i det strategiska samarbetet med University of Illinois. Från början hade han tänkt plugga i Lund, men KTH:s avtal med Illinois-universitetet fick honom på nya tankar.

Tema USA

Campi skildrar i en serie artiklar KTH:s samarbete med USA.

Främst handlar serien om det nystartade samarbetet med University of Illinois, campus Urbana-Champaign.

Startsidan: Tema USA

Campis nyheter direkt som e-post

Eva Malmström

I fokus...

KTH:s prorektor Eva Malmström Jonsson hoppas på ett livligt student- och lärarutbyte och många gemensamma forskningsprojekt i KTH:s samarbete med topprankade University of Illinois.

Björn Birgisson

Hallå där...

Vicerektor Björn Birgisson jämför sina erfarenheter från USA och Sverige inför starten av KTH:s samarbete med University of Illinois.

Charlotte Elfgren

I fokus...

University of Illinois har stora likheter med KTH och syns högt upp på rankinglistorna. Dessutom finns det ett brinnande intresse hos deras forskare för ett KTH-samarbete, säger Charlotte Elfgren.

Till sidans topp