Kategorier

Kategoriserade artiklar på KTH:s webbplatser.

Sökresultat för studieteknik

Antal träffar: 9

Vincent Haugdahl pluggar teknisk fysik på KTH och har startat en blogg där han skriver om hur han bedriver sina studier och delar med sig av sina tips på hur man kan plugga mer effektivt.

Proffsigare studenter på Datateknik

Mer än hälften av studenterna på Datateknik har förbättrat sin studieteknik. Åtta av tio har fått bättre koll på hur kurserna inom programmet egentligen hänger ihop. Det är några resultat av den reflektionskurs som de läser under de tre första åren av sin utbildning.

”Bra på proven – sämre på att kommunicera”

Under augusti har internationella studenter från nio länder följt en helt ny preparandkurs. Kursen kombinerar engelsk språkträning med undervisning i studieteknik. Samtidigt ger kursen insikter i svensk studiekultur, en kultur som skiljer sig radikalt från studierna i hemlandet konstaterar flera studenter.

Långsammare undervisning på engelska

Vad händer när utbildningen är på engelska vid svenska lärosäten? Jo, undervisningen går långsammare och studenterna får svårare att ta till sig kunskap. Det visar studier som språk- och pedagogikforskaren John Airey gjort.

De ger studenterna tips för framgång

Lär känna dig själv, så blir du mer framgångsrik som student. Det är årskurs 3-studenten Oscars Hesslings bästa tips för nybörjarstudenterna på KTH. – Det kan låta lite självklart, men man måste ta reda på vilka studiemetoder som funkar för en själv, använda dem till max och strunta i att andra studenter kanske pluggar helt annorlunda, säger han.

Större framgång när studenter pluggar ihop

Kamratundervisning är vägen till framgång för nybörjarstudenter. De kommer snabbare in i högskolans studieteknik, vilket motverkar avhoppen och ökar genomströmningen. Det visar erfarenheterna från flera skolor på KTH. Nyligen började även Kemi och Bioteknik att använda konceptet. De första utvärderingarna pekar mot en succé.

Vi-känsla gjorde succé för omtenta

ITM-skolan har hittat succékonceptet för resttentor. 7 av 10 studenter klarade nyligen en erkänt svår mekaniktenta med den nya modellen. Först skapade man en intensivkurs och sedan var det hårt arbete som gällde. Lätt? Ja, om man verkligen tror att studenterna kan lyckas.

Rätt föräldrar bäddar för framgång

Hälften av dem som börjar en civilingenjörsutbildning hoppar av. Fler skulle lyckas med studierna om de förstod koderna för hur man pluggar, enligt en undersökning från KTH.

Videobloggaren Alva ger åtta tips för att lyckas med studierna

I sin videoblogg berättar Alva Liu om livet som student på KTH. Efter att ha pluggat i snart fem år på KTH har hon fått en mängd erfarenheter och insikter som hon delar med sig av i form av åtta tips i sitt senaste inlägg på YouTube-kanalen KTH Student.

Till sidans topp