Kategorier

Kategoriserade artiklar på KTH:s webbplatser.

Sökresultat för praktik

Antal träffar: 6

Bättre koll på ingenjörens vardag

Hallå där, Elias Said, lärare på KTH som praktiserat som ingenjör på Scania i sommar. Hur var det? – Jag fick en bra inblick i ingenjörsvardagen, säger han.

Dubbelt så bra med praktiska studier

Det andra året som Tanja Nymark ledde introduktionskursen i astrofysik införde hon fler praktiska moment. Det gav genast resultat. Dubbelt så många studenter klarade labbuppgifterna jämfört med året innan.

Ledande kvinnor får lärorik resa

Utnämningen till årets kvinnliga teknolog blev inte bara ett lyft för den egna karriären. Det gav också ökad självkänsla och större insikt i hur långt en ingenjörsutbildning kan räcka. Det menar de två senaste årens vinnare av FFLA. Nu är det dags att nominera nya kandidater för priset.

Maskinstudenter får unik Kina-praktik

Studenterna på Maskinkonstruktion får en ovanligt god inblick i kinesiskt näringsliv. Tack var ett unikt samarbete kan de praktisera på helkinesiska företag i staden Shenzen.

Student för en vecka gav mersmak

När matteinstitutionen erbjuder prao för högstadietjejer bildas en kö av sökande. Både ämneskunskaper och självförtroende växer under lektioner som leds av såväl professorer som doktorander.

Praktik som ger nyanlända jobb

Monica Bellgran, professor vid KTH Södertälje, behövde någon som kunde göra en industristudie. Bassel Nadim ville komma in i det svenska arbetslivet. Praktikprojektet Jobbsprånget gjorde att de möttes.

Till sidans topp