Kategorier

Kategoriserade artiklar på KTH:s webbplatser.

Sökresultat för patent

Antal träffar: 6

Så gör du affärer på din KTH-forskning

Tom Magnergård har gått varvet runt. Under studierna i industriell ekonomi startade han IT-företaget Activio som tog sina första steg med hjälp av KTH Innovation. I dag finns företagets pulsmätare hos 500 sportklubbar och stora träningskedjor världen över. Själv har han återvänt till KTH Innovation för att dela med sig av sina erfarenheter som affärscoach.

KTH Innovation hjälper forskare och studenter att kommersialisera sina forskningsresultat och affärsidéer. Vi erbjuder kommersiell support för innovationsprojekt i alla faser på vägen från forskningsresultat eller idé till marknadsfärdig produkt eller tjänst. KTH Innovation är särskilt specialiserade på kommersialisering av ny teknik och på de tidiga faser när en idé ska utvecklas och verifieras.

Idéer och forskningsresultat kan ofta skyddas immaterialrättsligt. Vi ger stöd inom affärs- och immaterialrättsjuridik, det kan till exempel handla om forskningsavtal, patent, eller samarbetsavtal som påverkar ägande- och nyttjanderätten.

Patentera först – publicera sedan

Vad bör jag tänka på om jag vill patentera min upptäckt? Och vad innebär det som står om immateriella tillgångar i kontraktet jag ska skriva på? Det är frågor som behandlas i en ny kortare översiktskurs för doktorander om immaterialrätt och patentfrågor.

Till sidans topp