Kategorier

Kategoriserade artiklar på KTH:s webbplatser.

Sökresultat för nyanlända

Antal träffar: 7

KTH utbildar nyanlända i programmering

KTH ska starta en intensivutbildning inom it – för nyanlända. Målet är att snabbutbilda it-utvecklare för svensk arbetsmarknad.

KTH startar utbildning för nyanlända

KTH ska bygga upp kompletterande utbildningar för personer med utländsk ingenjörsexamen. Syftet är att underlätta för nyanlända att få jobb som motsvarar deras utbildning och kompetens.

Nyanlända möts i labbet

Plugga på höstlovet? Det verkade inte vara något bekymmer för de nyanlända elever som deltog i laborationerna på Vetenskapens hus tillsammans med nyanlända lärare i början av november.

Intensivutbildning gav nyanlända jobb

Deltagarna i KTH:s it-utbildning för nyanlända är utexaminerade och redo för arbetsmarknaden som hungrar efter programmerare. Aiham Alkaseer hann inte ens avsluta utbildningen innan han anställdes hos it-konsulten Xlent.

It-utbildning för nyanlända igång

Tre månader av stenhårt tempo väntar de 26 nyanlända med akademisk bakgrund som ska snabbutbildas till it-utvecklare. När kursen drog igång på KTH var deltagarnas förväntningar höga.

Arbetsmarknadsministern besökte KTH:s It-utbildning för nyanlända

Den andra kullen studenter på KTH:s intensivkurs i it-utveckling för nyanlända har just avslutat sina studier och är på väg ut i arbetslivet. På fredagen fick de besök av arbetsmarknadsminister Ylva Johansson.

Praktik som ger nyanlända jobb

Monica Bellgran, professor vid KTH Södertälje, behövde någon som kunde göra en industristudie. Bassel Nadim ville komma in i det svenska arbetslivet. Praktikprojektet Jobbsprånget gjorde att de möttes.

Till sidans topp