Kategorier

Kategoriserade artiklar på KTH:s webbplatser.

Sökresultat för matsvinn

Antal träffar: 3

Så kan vi minska matsvinnet

Varje år kastar varje svensk bort 100 kilo mat. Nästan hälften, 45 kilo, är onödigt matavfall. Det vill säga mat som skulle kunna ätas istället för att slängas om det hade tagits hand om på rätt sätt. Nu har KTH-forskare genomfört en studie, och kommit fram till en rad åtgärder för att minska matsvinnet. Detta genom att påverka konsumenters beteende. 

Rädda maten på KTH

Vill du bidra till att mindre mat slängs? KTH:s campus skulle kunna bli världsbäst på att minska matsvinn. En grupp forskare ledda av Annika Carlsson Kanyama har fått pengar för att ta fram en app som ska rädda maten från soptunnan.

KTH vill rädda maten

KTH vill minska matsvinnet. Personal och studenter har testat en app för att rädda maten från soptunnan.

Till sidans topp