Kategorier

Kategoriserade artiklar på KTH:s webbplatser.

Sökresultat för karriär

Antal träffar: 14

Välkommen till ett inspirerande lunchseminarium, Vägar till drömkarriären.

Hon ger goda råd inför livet efter KTH

Är du redo för livet efter disputationen? Även om doktorandstudierna fyller hela din vardag i dag, så behöver du en plan för tiden efter KTH.

Språkutbildning stakar ut karriär

KTH-studenter som läst kinesiska är mycket attraktiva bland svenska företag. Det säger KTH-professorn Anders Hult som startade det kinesiska språkprogrammet på KTH redan 2004. Med företag som Atlas Copco, Ericsson, Sandvik, Volvo, SAAB och AstraZeneca på plats i Kina är kunskaper i det kinesiska språket ett sätt att säkra den egna karriären.

Karriärsystem får fokus på unga

KTH ska rekrytera fler unga lovande forskare för att sedan odla deras excellens på plats. Ett erbjudande om en tydligare karriärväg ska göra det mer attraktivt för dem att börja vid KTH. Så ser en av grundbultarna ut i det nya karriärsystemet, Tenure Track, som börjar gälla om drygt ett halvår.

Äldre och yngre på samma nivå

Att tänka nytt tillsammans. Det är målsättningen för ett internt utvecklingsprogram som startar på KTH i höst. Partners in learning, PIL, är en del av det karriärstöd som knyts till det nya karriärsystemet Tenure track.

KTH-ingenjörer får jobb även i lågkonjunktur

Trots turbulent konjunktur får nästan alla som tar examen från KTH jobb inom två år. Närmare 70 procent får sitt drömjobb och var tionde examinerad finns på chefsnivå. Det visar KTH:s undersökning Karriärrapport 2011.

Yngre får tydligare karriärväg på KTH

Den osäkra tjänsten som forskarassistent försvinner från KTH. I stället etableras biträdande lektor som det första steget på vägen mot att bli professor. Så kommer KTH:s nya karriärsystem att se ut från och med nästa år, enligt ett nytt förslag.

”En del blir inte bemötta på rätt sätt”

KTH:s fakultet blir alltmer jämställd. Samtidigt finns det tecken som tyder på att alla talanger inte får samma chans.

Spelet som ska göra rekryteringen bättre

Britta Nordin Forsberg, forskarstuderande vid KTH, har skapat ett spel för dator och mobil som ska stötta företag att rekrytera rätt kompetens. Hon menar att detta nya sätt att rekrytera på är både mer demokratiskt och träffsäkert.

Karriärstöd

Redan under studietiden har du möjlighet att successivt förbereda dig inför ditt kommande arbetsliv och din yrkesroll. Ta del av tips och information om hur du planerar din framtid, hur du söker jobb eller lyckas med en jobbintervju.

Kvinnliga doktorander i motvind

Manliga doktorander trivs bättre på KTH än sina kvinnliga kollegor. De har lättare att komma in i den sociala gemenskapen vilket gynnar deras akademiska karriär, enligt en undersökning av studentkårens doktorandombud.

Städhjälpen blev Annikas räddning

Städhjälpen blev räddningen för Annika Skoglund, småbarnsmamma och doktorand på KTH. Sedan ett år tillbaka anlitar hon städtjänster genom KTH:s avtal med hushållsföretaget HemQ. Nu får hon vardagspusslet att gå ihop.

Han blev professor – trots allt

För 16 år sedan uttryckte dåvarande lektorn Henrik Artman stark skepsis mot att göra akademisk karriär, ”under rådande förhållanden”. Trots det har han blivit både docent, professor och avdelningschef.

Till sidans topp