Kategorier

Kategoriserade artiklar på KTH:s webbplatser.

Sökresultat för gästforskare

Antal träffar: 7

Studenthus fylls med gästande forskare

Ett 50-tal gästforskare har börjat flytta in i det nya studenthuset mitt på campus. Men takvåningen av glas står än så länge tom. Under våren blir det klart vilka som får stans bästa utsikt. Vi följde med på en visning innan de första hyresgästerna kom på plats.

”Svenska forskningsanslag en skandal”

KTH behöver kraftigt ökade fasta statliga anslag. I dag tvingas forskarna ägna mer tid åt att skriva medelsansökningar än att undervisa och handleda doktorander, skriver materialforskaren Bo Sundman i en debattartikel. Själv flyttade han utomlands för att kunna förverkliga sina forskningsprojekt inom materialvetenskap.

”Drömjobb och perfekt boende”

Hon har en vidunderlig utsikt från sjätte våningen och kan lätt peka ut både Stadshuset och Globen. Doktoranden Corinna Röver har precis flyttat in i de nybyggda studentlägenheterna på KTH:s campus och hon stortrivs.

Toppforskare nekades arbetstillstånd

Det tar för lång tid när KTH anställer internationella forskare. Så löd beskedet från Migrationsverket som två gånger nekade en toppforskare i matematik arbetstillstånd. Nu ändrar Migrationsverket sina riktlinjer så att inte fler lärosäten ska drabbas av samma krångel.

Bättre bostadshjälp till utländska forskare

Nu ökar KTH stödet till utländska forskare och lärare. Från 1 november har KTH en central mottagningsservice för de cirka 1500 internationella professorer, doktorander och andra forskare som är verksamma på KTH. Till en början gäller det framför allt att öka boendeservicen för nyanlända.

Katarina levde sin forskardröm i USA

Förväntningarna överträffades. Stanford University bjöd på en mycket öppen och generös forskningsmiljö. För Katarina Larsen blev forskningsåret i Kalifornien en dörröppnare till en fantastisk kontaktyta mot forskare inom hennes område.

Forskarna på slottet

Stadspromenad i Sigtuna, en titt i Skokloster slotts vapenförråd och så en fika på det. KTH Relocation ordnar utflykter för att få dem som är nya i Sverige och på KTH att trivas.

Till sidans topp