Kategorier

Kategoriserade artiklar på KTH:s webbplatser.

Sökresultat för app

Antal träffar: 20

Nätverka som du dejtar eller spelar

Att nätverka är ett angenämt sätt att knyta nya kontakter som kan leda till en skjuts i karriären eller nya affärsmöjligheter. Samtidigt kan det också vara en tidskrävande sysselsättning. Gänget bakom mobilappen UMustBe har hittat en lösning på problemet, detta genom att blanda de viktigaste poängerna med Tinder, LinkedIn och Pokémon Go.

Digitalisering för fossilfri mobilitet i Sverige

Sveriges målsättning att bli ett av världens första fossilfria länder kräver en genomgripande förändring av transportsektorn. Därför har forskningsstiftelsen Mistra valt att ge 40 miljoner kronor till forskningsprogrammet SAMS, ett KTH- och VTI-lett konsortium i nära samverkan med Stockholms stad, en stark företagsgrupp och flera ytterligare forsknings- och samhällspartners.

Ger folk makt via mobilen

KTH-forskaren Konrad Tollmar har tillsammans med några kollegor utvecklat mobilappen Opiner som är ett verktyg för direktdemokrati. Med Opiners hjälp kan vem som helst genomföra undersökningar, driva opinion och påverka politiska beslut. – Det radikala med Opiner är att det ger människor en möjlighet som enbart stora organisationer tidigare haft. Det vill säga ett alternativ till tjänster som kan kosta miljoner att använda, säger Konrad Tollmar, universitetslektor på KTH.

"Ingen vill betala för andras riskbeteende"

Idag är bilförsäkringspremien en trubbig historia då den baseras på din ålder samt var du bor. Nu har KTH-forskare tagit fram en lösning som tar reda på när, var och hur du kör då detta bättre illustrerar vilka olycksrisker som finns för den enskilda försäkringstagaren. På så sätt kan premien sättas efter körbeteende, vilket kan leda till stora besparingar för den enskilde.

Därför ska du producera din egen el

Nu har forskare vid KTH tillsammans med ett designkontor tagit fram ett antal förslag till varför och hur du ska bli självförsörjande när det gäller el. En mobilapp, en solfriggebod och ett kom i gång-paket som ska inbjuda till impulsköp utgör några av idéerna och koncepten.

Skidåkare kan räddas med mobilapp

Rädda vännen ur lavinen i väntan på räddningstjänsten. Med en KTH-utvecklad applikation kommer skidåkare med smarta telefoner, att kunna hitta personer gömda under snömassor.

App för katastrofer och festivaler

Nu lanserar KTH-studenten Daniel Cassel appen Geoboard. Den gör att du anonymt kan kommunicera med din omgivning inom en radie av tio kilometer. Geoboard kan komma till användning i en rad olika situationer, från katastrofer via loppmarknader till musikfestivaler.

Mobilapp från KTH-studenter vann pris

Igår avgjordes Venture Cup Östs Regionfinal på Berwaldhallen i Stockholm. En av fyra vinnare är företaget Comparific, som grundats och drivs av KTH-studenter. Förutom äran fick personerna bakom företaget och mobilappen med samma namn ta emot prissumman 25 000 kronor.

Smartare lösningar från unga studenter

Studenter tänker i andra banor än medelålders forskare. Många lysande idéer tog form när it-studenter gav sig på att finna hållbara lösningar inom godstransporter och energiförbrukning.

Appen som svenska museer älskar

Audioapps. Så heter företaget och den nya appen till Iphone och Android-mobiler som båda fått en flygande start. Två säljmöten har resulterat i lika många kunder för de två unga KTH-studenternas företag. Ett bolag som tillverkar en smartphonebaserad guide till Sveriges konstgallerier och museer.

Jämför mobilabonnemang - på riktigt

Comparific är ett nystartat företag som satsar på ett nytt sätt för kunderna att jämföra olika mobilabonnemang: genom att ta pulsen på hur kunderna faktiskt använder sin mobiltelefon. Det vill säga till vilka mobilnät kunder ringer, hur ofta, hur många SMS de skickar och så vidare.

KTH-team bakom succéapp

Truecaller är mobilapplikationen som gjort snabb succé över världen. Förra året laddade 30 miljoner nya användare ner den till sina smarta telefoner. KTH-ingenjörerna Alan Mamedi och Nami Zarringhalam är skaparna bakom "appen" som erbjuder användare att söka bland telefonnummer och namn jorden över.

Tekniken som bantar elräkningen med tusenlappar

Förmodligen känner du till att elektriska apparater kan tugga i sig mängder med wattimmar helt i onödan, men vet du exakt vilka elbovar som befolkar ditt hem? En teknisk lösning som bygger på forskning från KTH kan hjälpa dig att identifiera energitjuvarna och spara många sköna tusenlappar varje år.

Modern teknik ett lyft för lärandet

Varje dag lägger hundratusentals svenska ungdomar timmar på olika typer av spel på datorn eller i mobilen. Kursen "Design av mobilt lärande" drar fördel av detta, vänder sig till lärare i teknik och/eller naturorienterande ämnen för årskurs 4-9 och ges under våren av KTH. Syftet är att höja lärarnas kompetens om modern teknik som till exempel mobil- och datorspel, och därmed ytterligare öka ungdomarnas nyfikenheten för teknik.

Knappen som förenklar ditt mobilliv

Första dagen på nya jobbet och du har arbetat stenhårt alternativt första dagen på semestern och du ska hitta hem till hotellet. Endera är du utarbetad eller jetlaggad, eller rentav en kombination av dem båda. Då trycker du på Shortcut Labs knapp och smartphonen visar efter några sekunder snabbaste vägen hem eller till hotellet. Var du än befinner dig.

Appen som visar hur elbilsbatteriet mår

KTH-forskare har utvecklat en metod för att ta reda på hur elbilsbatterier mår. Metoden ersätter dyra och komplicerade labbtester av batterierna då den kan bäddas in i en mobilapp. Den visar bland annat körsträcka per laddning för elbilsbatterier, och kan vara ett stöd för de som ska köpa en begagnad elbil.

Wordfeuddödaren är här

Spelappar i mobilen är mer populära än någonsin, och Wordfeud samt Ordjakten är två ruskigt framgångsrika exempel. Nu har en KTH-student precis släppt OrdYatzy, en app som redan rönt stora framgångar och kan ge de redan etablerade spelapparna en riktig match.

Så kan vi minska matsvinnet

Varje år kastar varje svensk bort 100 kilo mat. Nästan hälften, 45 kilo, är onödigt matavfall. Det vill säga mat som skulle kunna ätas istället för att slängas om det hade tagits hand om på rätt sätt. Nu har KTH-forskare genomfört en studie, och kommit fram till en rad åtgärder för att minska matsvinnet. Detta genom att påverka konsumenters beteende. 

KTH vill rädda maten

KTH vill minska matsvinnet. Personal och studenter har testat en app för att rädda maten från soptunnan.

Deras app förenklar blodgivandet

Under det andra året på civilingenjörsprogrammet i informationsteknik läser studenterna kursen IT-projekt. I kursen arbetar de i grupp och får välja om de vill göra ett hård- eller mjukvaruprojekt. Åtta killar bestämde sig för att tillsammans göra ett skarpt projekt för sajten Geblod.nu. Resultatet blev en unik smartphone-app för blodgivare.

Till sidans topp