Kategorier

Kategoriserade artiklar på KTH:s webbplatser.

Sökresultat för Vägen till KTH

Antal träffar: 9

Arkivarie med koll på fakta

Dolph Lundgrens examensbevis har hört till det mest efterfrågade i KTH:s förvaltningsarkiv, där Thomas Mullo jobbar sedan tolv år tillbaka, trots att han egentligen skulle bli jägmästare.

Forska, fota och fika

Träd betyder mycket för doktoranden Hanieh Mianehrow. I sin forskning på Wallenberg Wood Science Center undersöker hon nya material baserade på cellulosa. På fritiden fotograferar hon, helst träd och andra motiv från naturen.

Räddaren i it-nöden alltid redo

Krånglar din dator? Funkar inte tekniken i föreläsningssalarna? Ring Zlatko Mitrovics avdelning – han har drillat sitt gäng till att ständigt stå på tå. Har man service och förbättring som intresse så har man.

Nyfiken kemist fick nya perspektiv

Lusten att utforska tingen har följt Rakel Wreland Lindström sedan barndomen. I dag forskar hon om bränsleceller – banbrytande teknik som kan spela en nyckelroll i ett framtida fossilfritt samhälle.

Uppfinnaren som aldrig ger upp

Wouter van der Wijngaart är uppfinnare som bygger näst intill vad som helst, bara det är litet – inget är för smått för en professor i mikro- och nanosystem.

Han banar väg för en grönare framtid

Man skulle kunna säga att han påverkar Kinas omställning till ett mer hållbart samhälle, Göran Finnveden, vicerektor för hållbar utveckling på KTH som blev miljöintresserad av en slump.

Kommunikatör som bygger broar

Brobyggare mellan akademi och näringsliv. Skrivande människa med starkt samhällsengagemang. Sofia Tatsis är kommunikatör på KTH Näringslivssamverkan och skriver på en roman.

Professor med känsla för hållbara lösningar

Att jobba på KTH har likheter med att kappsegla, tycker Per Lundqvist, professor i energiteknik och hängiven seglare. – Snabba beslut och uthållighet behövs i båda fallen, säger han.

Hon vill moralisera i klimatfrågan

Konflikter kring tekniken har intresserat Nina Wormbs ända sedan hon började forska. I klimatdebatten vill hon lyfta begrepp som moral och rättvisa. Men också tillåta stenkastning i glashus. Även den som inte själv lever helt klimatkorrekt måste kunna delta i diskussionen om hur vi ska minska våra ekologiska fotavtryck.

Till sidans topp