Kategorier

Kategoriserade artiklar på KTH:s webbplatser.

Sökresultat för THS

Antal träffar: 15

Studenthus som väckte sensation

Kårhuset på KTH:s campus räknas som ett av de främsta exemplen på svenska byggnader i funkis-stil. Hör arkitekturhistorikern Martin Rörby berätta om omvärldens reaktioner när Nymble stod klart 1930.

Kårens största prövning på 100 år

KTH:s studentkår står inför sin största utmaning på 100 år. Från och med i höst är medlemskapet i kåren frivilligt. Kårordföranden räknar med att inledningsvis tappa ungefär hälften av medlemmarna.

Ett lyft för kårens avfallssortering

Två blivande miljöingenjörer har moderniserat kårhusets sophantering. Numer sorteras allt avfall som studenterna lämnar efter sig.

Hej! Kom precis hem från det så kallade Mottagninsinternatet på Åkers Runö, en typ at konferens som KTH ordar för de som är mottagningsansvariga. Vi är 17 sektioner på KTH, så pga. platsbrist är det tyvärr bara fem personer från varje sektion som får åka. Det har varit två mycket givande och roliga dagar, med mycket fika och god mat! Det är kul att åka på kurs!

Han är studenternas nya representant

Pontus Gard läser andra året på högskoleingenjörsutbildningen Maskinteknik - industriell ekonomi och produktion. Hans engagemang för studentinflytande har legat hjärtat nära så länge Pontus kan minnas och till sommaren gör han ett uppehåll i studierna för att tillträda tjänsten som chef för utbildningsinflytande på Tekniska högskolans studentkår (THS).

”Mer studentinflytande behövs på KTH”

Studenternas inflytande på KTH behöver öka. Mot högsta ledningen fungerar det visserligen utmärkt, men längre ned i organisationen är det ojämnt – bra ibland och dåligt alltför ofta. Receptet är bättre kommunikation mellan lärare, studenter och studentkår. Det menar Anna Johansson, nytillträdd ordförande för THS, studentkåren på KTH.

Geologiprofessorn som går sin egen väg

Bosse Olofsson är en strukturerad arbetsmyra och livfull inspiratör. Hans bästa undervisningsmetod är att visa världen utanför klassrummet. I går tog han för andra gången emot priset som Årets lärare.

”KTH är inte en poängfabrik”

KTH:s nya restriktiva riktlinjer för valbara kurser går på tvärs mot behovet av bättre grogrund för innovativt tänkande på KTH, menar studenten Hugi Ásgeirsson i en debattartikel. Det finns andra och bättre metoder för att lösa de problem som de nya riktlinjerna syftar till, konstaterar han.

Studentkåren går på offensiven

Plötsligt försvann studentkårens inkomstgaranti på 5,5 miljoner kronor. Men kåren svarar med en offensiv satsning. Den nyöppnade restaurangen, bokhandeln och IT-supporten som nu flyttat in i kårhuset ska både dra dit folk och generera nya inkomster.

Tekniska Högskolans Studentkår

KTH är Sveriges största tekniska universitet och Tekniska Högskolans Studentkår (THS) är Sveriges största studentkår för teknologer.

Lekfull lärare som träffar rätt

Kommunikation och lekfullhet är viktiga inslag när Karin Odelius undervisar. Nu har studentkåren utsett henne till Årets lärare.

Ta cykeln i tjänsten

Har du många möten på stan? Eller långa transportsträckor på campus? Då kanske studentkårens cykeluthyrning kan vara ett alternativ – kostnadsfritt för KTH:s personal.

Bostad

Stockholm erbjuder ett brett utbud av boendemöjligheter med en rad bostadsköer, men att hitta boende kan ta tid så du bör börja tidigt. Glöm inte heller bort att titta utanför centrala Stockholm. Kollektivtrafiken gör det möjligt att studera i en del av Stockholm och bo i en annan. Utöver bostadsköer kan du leta andrahandskontrakt på en rad hemsidor.

Studentkåren: satsa mer på pedagogiken

Satsa på anonyma examinationer och lägg större fokus på lärares pedagogiska meriter. Det vill Emma Ingo, kårordförande sedan i somras.

Bostad

KTH Bostad erbjuder bostad åt utbytesstudenter, och även till mastersstudenter från utanför det europeiska ekonomiska samarbetsområdet. I dagsläget kan vi tyvärr inte erbjuda studentrum åt svenska studenter. Vi hänvisar istället till studentbostadsbolagen Stiftelsen Stockholms Studentbostäder (SSSB) och SSCO:s andrahandsförmedling som är de huvudsakliga bostadsaktörerna som vänder sig till studenter i Stockholm.

Till sidans topp