Kategorier

Kategoriserade artiklar på KTH:s webbplatser.

Sökresultat för KTH Södertälje

Antal träffar: 28

Första KTH-professorn på plats i Södertälje

En starkt industriell garnison i Sverige med en lång historik av framstående företag, det är vad Södertälje är. Här finns både världsledande produktutveckling och produktion som genererar stora värden för Sverige. KTH har varit en aktiv och framgångsrik spelare i detta och nu förstärks möjligheterna ytterligare då KTH Södertälje bland annat startar nya utbildningar, rustar upp forskningsmiljön och får sin första professur.

KTH-prefekt ger Södertälje framtidstro

Hallå där, Kristina Palm, prefekt vid Tillämpad Maskinteknik, som fått S:ta Ragnhildsmedaljen av Södertälje kommun för KTH:s utbildningssatsningar i kommunen. Hur känns det? – Det känns väldigt bra, jag är stolt och glad.

Minister fick inblick i hållbar produktion

Framtidens hållbara produktionsteknik stod på agendan när ministern för högre utbildning och forskning, Helene Hellmark Knutsson, besökte KTH i Södertälje.

Ett steg närmare Södertälje Science Park

De stora satsningarna i Södertälje som initierades på regeringsnivå börjar ta form. Under en halvdag startades en dialog med Södertälje Science Park som mål.

KTH växer i Södertälje

Nu har startskottet gått för KTH:s expansion i Södertälje. Med fokus på hållbar produktion storsatsar KTH på forskning och utbildning. Dessutom är KTH en viktig partner i Södertälje Science Park, som just börjat byggas. – Det här är den nya svenska modellen, som kommer att stärka Sverige och svensk tillverkningsindustri i den globala konkurrensen, sade Mikael Damberg, närings- och innovationsminister.

Banar väg för gröna transporter

När Södertälje Science Park och KTH:s nya campus öppnar under höstterminen stärks kopplingen mellan det akademiska och stadens industriföretag ytterligare. En som sett nyttan med det är KTH-alumnen Sara Hermansson, i dag chef för en grupp inom Scania som utvecklar lösningar för framtidens hållbara transportfordon.

Unikt projekt för en hållbar framtid inspirerar gymnasieelever i Södertälje

Kryptologi, framtidens ingenjörer, tredjegradsekvationer, industridesign, förarlösa fordon och framtidens städer. Det är något av innehållet i en kick-off vid KTH Södertälje denna vecka för ett nytt projekt för en hållbar framtid. Satsningen är ett initiativ från Södertälje Science Park i samarbete med KTH, AstraZeneca, Scania, och Södertälje kommun.

KTH Södertälje, med fokus på hållbar produktion

Södertälje är ett starkt industriellt fäste i Sverige som har en lång historik av framstående företag. På KTH Södertälje finns både världsledande produktutveckling och produktion som genererar stora värden för Sverige.

Professor vill göra industrin smartare

I nästa vecka invigs KTH:s nya campus i Södertälje. Men redan i höstas var den första professorn, Monica Bellgran, på plats. I tät samverkan med industrin ska hon bygga upp forskning och utbildning inom hållbar produktionsutveckling.

Häng med in på KTH:s nya campus

På tisdagen invigdes KTH:s campus i Södertälje. Vi fick en guidning i lokalerna som på sikt ska hysa 1200 studenter. Följ med på rundturen i ett bildspel.

Välkommen till nya KTH! Öppet hus lördag 3/2 kl 11–15

Vare sig du bor i Södertälje eller i Stockholm eller någonstans i omnejden tycker vi du ska ta chansen att besöka nya KTH i Södertälje. Vi bjuder på musik, aktiviteter, visningar och föreläsningar. Dessutom har du möjlighet att träffa både studievägledare och KTH-studenter. Du får komma in bakom ”kulisserna” och se hur det kan vara att arbeta och studera på KTH.

Nya pedagogiska grepp i Södertälje

Undervisningsmiljöer som inspirerar till nytänkande är en av ambitionerna med KTH:s nya campus i Södertälje. – Det känns spännande och lovar gott inför framtiden, säger läraren Alexander Engström, som testat de nya lärosalarna och verkstäderna.

Praktik som ger nyanlända jobb

Monica Bellgran, professor vid KTH Södertälje, behövde någon som kunde göra en industristudie. Bassel Nadim ville komma in i det svenska arbetslivet. Praktikprojektet Jobbsprånget gjorde att de möttes.

Med fokus på effektivare produktion

Halla där, Sara Linderson, AstraZenecas första industridoktorand inom området produktion, som nyligen började på KTH. Hur känns det? – Väldigt spännande att ta ett steg in i forskarvärlden.

Hållbar framtid är temat för Södertälje Science Week

Lunchdejta en robot. Hör företagare och forskare föreläsa om innovation, digitalisering och framtidens utmaningar inom produktion och hållbara lösningar. På Södertälje Science Week 30 januari – 2 februari möts gymnasielever, studenter, forskare, lärare, entreprenörer, medborgare och företag för att inspireras och ta del av det som sker i Södertälje.

Till sidans topp