Kategorier

Kategoriserade artiklar på KTH:s webbplatser.

Sökresultat för KTH:s jämställdhets- och mångfaldspris

Antal träffar: 8

Kritisk granskare av jämställdhet

Vid 71 års ålder kan fysikprofessor Elisabeth Rachlew se bakåt på ett yrkesliv som engagerad förebild och en ”bråkig” granskare av jämlikhet. Karriären har kantats av fördomsfulla lärare och nedlåtande forskarkollegor. I år får hon rektors jämställdhets- och mångfaldspris.

Kvinnors perspektiv höjer kvalitet

Malin Åberg Wennerholm står bakom flera åtgärder som stärkt arkitekturutbildningen på KTH. Nu får hon årets jämställdhets- och mångfaldspris för sina insatser. Hör henne berätta om vad alla lärare behöver tänka på.

Han undervisar mot orättvisan i skolan

Fördomar och ett förlegat synsätt är ett stort hinder för att få flickor i grundskolan att intressera sig för teknik. I drygt två år har Per Norström arbetat med att öppna tekniklärarnas ögon för orättvisan i klassrummen.

”Allas ansvar att jobba mot diskriminering”

Årets vinnare av KTH:s jämställdhetspris, Irina Radulescu, är glad och stolt över utmärkelsen. Men hon vill gärna dela med sig av äran till övriga medlemmar i KTH:s nätverk för kvinnliga professorer och docenter.

Katias engagemang lyfter jämställdheten

Katia Gallo har blåst nytt liv i SCI-skolans nätverk för kvinnliga akademiker. På ett år har antalet medlemmar fördubblats. Nu får hon KTH:s jämställdhetspris för sitt sätt att leda nätverket.

Brinner för fler kvinnliga studenter

Gabriella Hernqvists arbete bidrog till att fler kvinnor än någonsin sökte till civilingenjörsprogrammet i elektroteknik. Nu får hon årets jämställdhets- och mångfaldspris för sina insatser. Hör henne berätta om tankarna bakom satsningen.

De accepterar ingen diskriminering

Materialvetenskap drar igång en informationsinsats för att främja jämställdheten. Bakgrunden är att flera av institutionens kvinnliga medarbetare känner sig diskriminerade. De upplever inte att de får samma stöd och har likadana arbetsvillkor som sina manliga kollegor, enligt en enkätundersökning.

Professor prisas för genusperspektiv

Årets mottagare av KTH:s jämställdhets- och mångfaldspris är professor Marianne Ekman Rising. Själv vill hon uppmärksamma kollegor som arbetar med frågorna i vardagen.

Till sidans topp