Kategorier

Kategoriserade artiklar på KTH:s webbplatser.

Sökresultat för årets lärare

Antal träffar: 9

”Aldrig mer vanliga föreläsningar”

Fredrik Lundell har lämnat katedern och skrotat sina gamla föreläsningsmetoder. I stället triggar han i gång studenterna till att diskutera och delta aktivt i undervisningen. För detta har han belönats med utmärkelsen Årets lärare på KTH.

”250 studenter gav spontan applåd”

Läraren Hans Havtun har hittat balansen mellan struktur och engagemang. Lusten att undervisa är hans drivkraft. Inte så konstigt att han till slut belönades med priset som årets lärare på KTH.

Geologiprofessorn som går sin egen väg

Bosse Olofsson är en strukturerad arbetsmyra och livfull inspiratör. Hans bästa undervisningsmetod är att visa världen utanför klassrummet. I går tog han för andra gången emot priset som Årets lärare.

Med bergfast tilltro till studenterna

Passion för ämnet, modet att våga göra fel och tilltro till studenterna. För årets lärare, Carl Henrik Ek, är undervisning ingen enmansföreställning. Det är samspelet mellan studenter och lärare som gör en kurs bra.

Bröt med traditionerna och blev årets lärare

Han bröt tvärt med traditionerna. När Jesús Azpeitia Seron tog över kandidatexamen på Arkitektur lät han studenterna själva välja vilka byggnader de skulle rita. De tackade för valfriheten och presterade bättre än någonsin. Om några veckor tar Jesús emot priset som Årets lärare på KTH.

Lekfull lärare som träffar rätt

Kommunikation och lekfullhet är viktiga inslag när Karin Odelius undervisar. Nu har studentkåren utsett henne till Årets lärare.

Nyckeln är att ha roligt

Lyssna på studenterna, ge dem fler möjligheter till feedback och släpp in humorn i undervisningen. Råden kommer från David Broman, som utsetts till Årets lärare på KTH.

Gammalt och nytt i egen blandning

Årets lärare prövar gärna nya pedagogiska verktyg. Men satsar inte på någon total make-over av undervisningen utan kombinerar nya metoder med traditionella. En blandning som, tillsammans med Martin Viklunds helhjärtade engagemang, går hem hos studenterna.

Med känsla för studenters behov

Han vill ständigt utveckla pedagogiken. Både för studenternas och sin egen skull. Studentkåren har utsett Ulf Carlsson till Årets lärare 2018.

Till sidans topp