Till innehåll på sidan
Studentkåren vill locka fler anställda att hyra cyklar för transporter på campus. (Foto: THS)

Ta cykeln i tjänsten

Publicerad 2018-04-24

Har du många möten på stan? Eller långa transportsträckor på campus? Då kanske studentkårens cykeluthyrning kan vara ett alternativ – kostnadsfritt för KTH:s personal.

Projektet ”Grab & Bike project” vill uppmuntra fler på KTH att använda cykel. Det främjar både hälsan och miljön påpekar Chaitanya Tendolkar, studiesocialt ansvarig på studentkåren THS och en av dem som driver cykeluthyrningen.

– På längre sikt vill vi åstadkomma ett helt bilfritt campus, men det finns även omedelbara praktiska fördelar i arbetsvardagen för dem som rör sig över långa sträckor inom eller utanför campus. Med minskad biltrafik kommer både gångtrafikanter och cyklister känna sig säkrare, säger han.

Hittills är det mest studenter som använder hyrtjänsten, förhoppningen är att fler av KTH:s anställda ska nappa på erbjudandet.

Hur gör man om man är intresserad?
– Det är väldigt enkelt. Tjänsten är gratis, för både personal och studenter. Man går bara till KTH Entré, ber om cykelnyckel och får fylla i ett formulär, sedan är det klart. Cykeln kan hyras i ett dygn, men är det en fredag kan man få behålla den över helgen.

Text: Christer Gummeson

Fakta:

Totalt finns 12 cyklar till uthyrning. Cykeln får användas inom eller utanför campus, det finns inga begränsningar så länge den återlämnas inom 24 timmar eller, om det är helg, på måndagen. Cyklarna hyrs vid KTH Entré, Drottning Kristinas väg 4. Verksamheten finansieras av studentkåren och KTH Sustainability.

Kontakta Chaitanya Tendolkar  för mer information 

Läs mer här