Sjukhus blev modern kontorsmiljö

PODD – KTH CAMPUS 100 ÅR

Publicerad 2017-08-28

För fyra år sedan flyttade rektor och universitetsförvaltningen till nyrenoverade lokaler i tidigare Röda Korsets Sjukhus mitt på KTH:s campus. Hör Maria Granath, fastighetschef, berätta om arbetet med att förvandla en kulturskyddad sjukhusbyggnad till en modern och funktionell arbetsplats.

Podden är producerad av Håkan Soold

Syns inte podden - klicka här

KTH Campus 100 år

• I podcast-serien ”KTH Campus 100 år” kommer vi att besöka olika miljöer på campus, träffa anställda och andra personer som bidrar med sin berättelse om KTH:s historia, nutid och framtid. I det här avsnittet berättar Maria Granath, avdelningschef på Miljö och byggnadsavdelningen, om byggnaden som KTH tog över efter Röda Korsets Sjukhus samt om ombyggnaden.
  • 2013 flyttade stora delar av universitetsförvaltningen på KTH från den gamla administrationsbyggnaden på Valhallavägen 79 till nyrenoverade lokaler i före detta Röda Korsets Sjukhus på Brinellvägen 8. En byggnad som fick namnet KTH Huset. Röda Korsets Sjukhus ritades av arkitekten Carl Westman och stod klart 1927. Akademiska Hus förvärvade fastigheten 2010 och efter några års ombyggnad var det klart för inflytt.

• De första byggnaderna på KTH:s campus, huvudbyggnaden och intilliggande laboratoriebyggnaden, invigdes 19 oktober 1917. Läs mer om hur du kan vara med och fira KTH Campus 100 år här.