Robotforskare blir årets alumn

NOTIS

Publicerad 2013-08-26
Magnus Egerstedt

Magnus Egerstedt, professor i Robotics and Automatic Control vid Georgia Institute of Technology, USA, har utnämnts till Årets Alumn 2013.

Magnus Egerstedt är en globalt ansedd auktoritet inom sitt forskningsområde och en framstående föreläsare. Han har bland annat som förste svensk gett en MOOC-kurs (Massive Online Open Course), som attraherade fler än 40 000 studenter från hela världen.

Enligt motiveringen får Magnus Egerstedt utmärkelsen Årets Alumn 2013 för sitt inspirerande sätt att kombinera innovativ och betydande forskning med ett brinnande intresse för att förmedla sin kunskap till nya generationer av studenter.

Med sitt engagemang för forskning och lärande är han en god ambassadör för KTH och en förebild för alumner, studenter och fakulteten, skriver juryn.

Magnus Egerstedt har en civilingenjörsexamen i Teknisk fysik från KTH och har disputerat i Optimeringslära och systemteori vid KTH. Egerstedt är gästprofessor vid CSC-skolan.

Årets Alumn koras 5 oktober kl 15:00 i sal F2, Lindstedtsvägen 26. Läs mer och anmäl dig till prisceremoni och mingel.