Rekordmånga kvinnliga studenter på Industriell ekonomi

NOTIS

Publicerad 2013-04-25

Inget annat civilingenjörsprogram i Sverige har så många kvinnliga sökande som Industriell ekonomi på KTH. Programmet har även högst andel sökande tjejer om man jämför med andra utbildningar i Industriell ekonomi i landet, exempelvis Chalmers, Lund och Linköping.

Statistiken från Universitets- och högskolerådet (UHR) visar att andelen kvinnliga förstahandssökande på KTH:s Industriell ekonomi steg från förra årets 29 till 35 procent i år.

Även sett över KTH:s samtliga utbildningsprogram har antalet sökande ökat jämfört med förra året och ligger på rekordhög nivå. Den största procentuella ökningen står elektroteknikprogrammet för som har 50 procent fler sökande.

Andra utbildningar som visar stigande siffror är exempelvis Öppen ingång, arkitekturutbildningen, högskoleingenjörsprogrammen och KTH:s basårs- och basterminutbildningar.

Christer Gummeson

Läs mer om söktrycket