Lars Nordström invald i fakultetsrådet

NOTIS

Publicerad 2013-03-26
Lars Nordström. (Foto: Jann Lipka)
Lars Nordström.

Lars Nordström, professor på EE-skolan, har utsetts till ny ledamot i fakultetsrådet. Nordström ersätter Carl-Mikael Zetterling som tidigare avgått ur rådet.

Lars Nordström är sedan 2011 professor i Informationssystem för kraftsystemstyrning på Skolan för elektro- och systemteknik. Han tog sin civilingenjörsexamen på KTH 1996. Sedan 2005 arbetar han heltid vid avdelningen för industriella informations- och styrsystem, där han också tog sin doktorsexamen 2006.

Lars Nordström valdes in som lärarrepresentant i fakultetsrådet genom allmänna val på KTH:s skolor 21 mars. Av de totalt 682 röstberättigade lärarna på KTH deltog 46.

Fakultetsrådet företräder KTH:s lärare och forskare och är ett rådgivande organ till rektor. Rådet har övergripande ansvar för frågor om kvalitet inom utbildning, forskning och samhällssamverkan.