Till innehåll på sidan

Lärare lär av varandra

Publicerad 2017-03-09

Hallå där, Sara Nyberg, pedagogisk utvecklare och ansvarig för en konferens för KTH:s lärare om undervisning och lärande, SoTL, 16:e mars. Hur känns det?
– Det känns väldigt roligt att få vara med och arrangera. Antalet anmälda deltagare ökar för var dag som går.

Sara Nyberg.

– Syftet med konferensen är att ge KTH:s undervisande lärare en möjlighet att dela med sig av sina egna erfarenheter och samtidigt ta del av kollegornas utveckling och forskning inom lärande, säger Sara Nyberg.

Någon särskild programpunkt du ser fram emot?
– Jag ser fram emot hela dagen och är nöjd över att KTH vill satsa på denna typ av forum.​ Innehållet i bidragen känns inspirerande och varierande och jag tror alla deltagare hittar något som kan inspirera för utveckling inom undervisningen. 

Vilken är enligt dig KTH:s viktigaste utmaning inom undervisning och lärande i år?
– Det här året känns ett av de mest spännande på länge i och med tillträdet av vår nya rektor. Hennes engagemang i de här frågorna är känt långt utanför KTH:s gränser.

– Det ska bli otroligt spännande att se den pedagogiska utvecklingen i ljuset av hennes inriktning, beslut och visioner. Jag tror att KTH SoTL om två år kommer att vara ett känt varumärke i ett internationellt pedagogiskt forskarperspektiv.

Konferensen hölls första gången 2015 – vad är erfarenheterna från den gången?
– Den viktigaste erfarenheten är att deltagarna uttyckte en glädje att konferensen genomfördes och att man önskade att det skulle bli en återkommande aktivitet. KTH SoTL 2017 hoppas vi blir ännu lite bättre än SoTL 2015! 

Berättat för: Christer Gummeson

Läs mer om SoTL och hur du anmäler dig