KTH tar över Röda Korset-hus

NOTIS

Publicerad 2014-03-03

Fastighetsbolaget Akademiska Hus har köpt Röda Korsets högskola på Teknikringen 1 på KTH Campus. I augusti 2016 beräknas KTH flytta in i lokalerna.

Under drygt två år kommer Stiftelsen Rödakorshemmet fortsätta bedriva sin verksamhet i huset med Akademiska Hus som hyresvärd. Därefter blir KTH ny hyresgäst.

– Det här är ett viktigt led i vår expansion och utveckling av campus, säger rektor Peter Gudmundson.

Sedan början av 2013 huserar rektor tillsammans med övriga KTH-ledningen och universitetsförvaltningen i Röda Korsets före detta sjukhusbyggnad på Brinellvägen 8.

Röda Korsets högskolebyggnad är drygt 4800 kvm och består av två sammanlänkade huskroppar. Den ena byggdes 2004 och den andra är från 1800-talets senare hälft. Byggnaden har en förbindelsegång till huskroppen på Brinellvägen 8.