KTH allt mer internationellt

NOTIS

Publicerad 2014-02-04

KTH hamnar på 27:e plats på listan över de hundra mest internationaliserade universiteten i världen. Det visar den prestigefyllda rankingen Times Higher Education,THE.

– Det är verkligen roligt att KTH:s karaktär och kvalitet som internationellt universitet så tydligt har slagit igenom i rankingen, säger rektor Peter Gudmundson.

Rankingen är baserad på THE:s kategori Internationalisering som utgör en del av deras totala ranking. Dimensionen består av tre indikatorer som mäter:

• Andel internationella lärare och forskare

• Andel publikationer skrivna i samarbete med andra internationella forskare

• Andel internationella studenter.

– KTH presterar särskilt bra i de båda förstnämnda indikatorerna där vi tillhör bland de 25 främsta i världen, säger Per-Anders Östling, KTH:s rankingexpert.

När det gäller den tredje indikatorn, andelen internationella studenter, hamnar KTH på omkring plats 35 i världen.

Rankingen är baserad på data från 2011. KTH har under de senaste åren presterat mycket bra i denna dimension liksom i de indikatorer i QS World University Rankings som mäter andel internationella studenter och andel internationella lärare och forskare.

– THE:s nya ranking bekräftar alltså bilden av KTH som ett av de mest internationaliserade universiteten i världen, säger Per-Anders Östling.

Text: Jill Klackenberg