Företaget Solvatten visade upp ett system som renar och värmer vatten för hushåll med solljus.(Foto: Hugi Ásgeirsson, Osqledaren)

Kårtidningen fick följa Obama på KTH

NOTIS

Publicerad 2013-09-06

KTH:s kårtidning Osqledaren var en av få svenska medier som fick ackreditering att bevaka Barack Obamas möte med forskarna i KTH:s bibliotek.

En av innovationerna som Obama fick se var studentprojektet Sleipner, bänslecellsbilen som drivs med komprimerad vätgas.

– Enligt vad jag hörde var Obama nöjd med det han såg. Det känns självklart väldigt coolt att han var intresserad av just vårt projekt, säger Ted Johansson, en av de studenter som varit med och byggt bilen.

Läs Osqledarens berättelse från Obamas besök