Internationellt pris till e-lärande

NOTIS

Publicerad 2013-09-30
Stefan Stenbom

KTH-kursen ”Design av mobilt lärande” har vunnit pris i den internationella tävlingen ”The International E-Learning Awards”. Kursen lär ur hur lärare för grundskolans årskurs 4-9 ska använda modern IT som lärandeform.

Datorspel på surfplattan och i smarta mobiler är ett av de centrala verktygen i kursen som ges av Stefan Stenbom på ECE-skolan. Syftet är att höja lärarnas kompetens om modern teknik och därmed ytterligare öka ungdomarnas teknikintresse.

– Jag är naturligtvis mycket glad och tacksam för att vi har tilldelats det här priset. Det är ett kvitto på att KTH:s arbete med att blanda fysiskt och nätbaserat lärande vinner framgångar på en internationell arena, säger Stefan Stenbom.

Kursen är en del av projektet Tekniklyftet och har getts under våren 2013. Kursassistenter har varit studenter från KTH-programmet Civilingenjör och lärare.

Christer Gummeson

Läs mer om kursen ”Design av mobilt lärande”