Till innehåll på sidan

Förenade Arabemiratens ekonomiminister besöker KTH

NOTIS

Publicerad 2013-04-11

En delegation från Förenade Arabemiraten (UAE) med ekonomiminister Sultan Al Mansoori i spetsen besöker Stockholm på tisdag 16 april. Delegationen kommer bland annat att besöka KTH. För inbjudan står handelsminister Ewa Björling.

En del av besöket kommer att vikas åt en visit på KTH/InnoEnergy, som är en del i EU:s storsatsning för att knyta samma akademi och näringsliv. Sultan Al Mansoori har särskilt önskat att besöka ett innovationscenter eller innovationskluster i Stockholmsområdet. Syftet med resan är att fördjupa och bredda samarbetet mellan Förenade Arabemiraten och andra partners inom områden som innovation, utbildning och miljöteknik.

Delegationen består förutom Sultan Al Mansoori av cirka 10 personer, däribland representanter för Masdar, UAE:s Civil Aviation Authority, Borouge (ett samarbete mellan Borealis, Abu Dhabi National Oil Company och Dubai Investments).

Enligt Ramon Wyss, vice rektor för internationella projekt vid KTH, är detta är en viktig kontakt för så väl KTH som InnoEnergy. Det ger möjlighet till framtida samarbeten inom utbildning, forskning och innovation.

InnoEnergy är ett europeiskt konsortium där bland annat KTH och Uppsala universitet ingår, men också ABB och Vattenfall. Inom ramen för Innoenergy har KTH tillsammans med Uppsala universitet byggt upp ett innovationscentrum inom miljöteknik och hållbara energilösningar med aktivteter på båda universitetens campus

Text: Peter Larsson