De globala nätkursernas frammarsch

NOTIS

Publicerad 2013-05-14
Gunnar Karlsson, professor i teletrafiksystem.

Globala kostnadsfria kurser på nätet, så kallade MOOCs har blivit en stor framgång senaste åren. Nu lyfter KTH-professorn Gunnar Karlsson frågan om den traditionella högskolan verkligen överlever de globala nätkurserna.

Kurserna lockar hundratusentals deltagare och erbjuds av världsledande universitet som Stanford, MIT, Harvard och Berkeley.

– Studenter från hela världen läser MOOCs utan kostnad från några av de högst rankade universiteten i världen och intresset är stort. En faktor i framgången är att kurserna håller hög kvalitet både ämnesmässigt och pedagogiskt, säger Gunnar Karlsson.

På torsdag 22 maj arrangerar Gunnar Karlsson ett seminarium på KTH om vilka hot och möjligheter som den allt snabbare utvecklingen av on line-kurser för med sig.

Seminarium: ”Överlever högskolan globala nätkurser". Tid och plats: 22 maj, 13:15-16:00, F1, Lindstedtsvägen 22.

Christer Gummeson

Fotnot: MOOC=massive open online course,