• Med känsla för studenters behov

Publicerad 2018-12-10
    Han vill ständigt utveckla pedagogiken. Både för studenternas och sin egen skull. Studentkåren har utsett Ulf Carlsson till Årets lärare 2018.

• Bra bollplank ger perspektiv på karriären

Publicerad 2018-12-04
    Sedan starten 2008 har drygt 400 anställda deltagit i KTH:s livs- och karriärplanering, LOK. Ett program som gett dem en tydligare bild av egna styrkor, svagheter och möjliga vägar till utveckling, tycker två tidigare deltagare.

• Professor prisas för genusperspektiv

Publicerad 2018-11-30
    Årets mottagare av KTH:s jämställdhets- och mångfaldspris är professor Marianne Ekman Rising. Själv vill hon uppmärksamma kollegor som arbetar med frågorna i vardagen.

• Hon vill moralisera i klimatfrågan

Publicerad 2018-11-20
    Konflikter kring tekniken har intresserat Nina Wormbs ända sedan hon började forska. I klimatdebatten vill hon lyfta begrepp som moral och rättvisa. Men också tillåta stenkastning i glashus. Även den som inte själv lever helt klimatkorrekt måste kunna delta i diskussionen om hur vi ska minska våra ekologiska fotavtryck.

• Laganda lyfter forskningen

Publicerad 2018-11-19
    Lagarbete, spetsforskning och tvärvetenskap. Det är grundbultar i KTH:s forskningsverksamhet och avgörande för dess goda rykte. – Att vi attraherar ansedda forskare och internationella studenter till KTH är ett gott betyg, säger Annika Stensson Trigell, vicerektor för forskning på KTH.

• KTH vill rädda maten

Publicerad 2018-11-16
    KTH vill minska matsvinnet. Personal och studenter har testat en app för att rädda maten från soptunnan.

• Med fokus på effektivare produktion

Publicerad 2018-11-16
    Halla där, Sara Linderson, AstraZenecas första industridoktorand inom området produktion, som nyligen började på KTH. Hur känns det? – Väldigt spännande att ta ett steg in i forskarvärlden.

• Praktik som ger nyanlända jobb

Publicerad 2018-11-13
    Monica Bellgran, professor vid KTH Södertälje, behövde någon som kunde göra en industristudie. Bassel Nadim ville komma in i det svenska arbetslivet. Praktikprojektet Jobbsprånget gjorde att de möttes.

• Efterlängtad flytt till nya lokaler

Publicerad 2018-11-01
    Hallå där, Jelena Elfving, lokalvårdare och skyddsombud, som tillsammans med kollegor flyttat in i nyrenoverade arbetslokaler på campus. Hur känns det? – Det känns så skönt och betyder mycket för oss.

• Med kameran som verktyg för forskning

Publicerad 2018-11-01
    Jacob von Heland och Henrik Ernstson är filmande forskare. De har undersökt frågor om ras, natur och kunskapspolitik i Kapstaden, Sydafrika.

• Rätt föräldrar bäddar för framgång

Publicerad 2018-10-29
    Hälften av dem som börjar en civilingenjörsutbildning hoppar av. Fler skulle lyckas med studierna om de förstod koderna för hur man pluggar, enligt en undersökning från KTH.

• Pedagoger som inspirerar

Publicerad 2018-10-22
    KTH:s pedagogiska pris går i år till Anna-Karin Högfeldt och Gunnar Tibert. Två dedikerade pedagoger som är djupt engagerade i att skapa kanaler, och tidsutrymme, för spridning av goda idéer.

• De ska leda förändring för jämställdhet

Publicerad 2018-10-11
    ”Värdefullt att våga dela starka berättelser.” ”En källa till styrka att stå upp för jämställda villkor.” Så kommenterar några ledare inom KTH sina upplevelser från en kurs som syftar till att stärka KTH:s jämställdhetsarbete.

• ”Kvinnor behöver få mer inflytande”

Publicerad 2018-10-11
    Programmet Genus- och Förändringsledning utbildar ledare som kan stärka KTH:s jämställdhetsarbete. Det behöver inte innebära att starta stora projekt. Förändringar i vardagen kan vara en minst lika angelägen, påpekar Anna Wahl, vicerektor för jämställdhet och värdegrund.

• Ny organisation för KTH:s verksamhetsstöd

Publicerad 2018-10-08
    Nu är beslutet taget. Vid årsskiftet påbörjas en omorganisation av KTH:s förvaltning i syfte att forma ett tydligt KTH-gemensamt verksamhetsstöd. Förändringarna genomförs i två steg med början på den centrala förvaltningen.

• Kommunikatör som bygger broar

Publicerad 2018-09-27
    Brobyggare mellan akademi och näringsliv. Skrivande människa med starkt samhällsengagemang. Sofia Tatsis är kommunikatör på KTH Näringslivssamverkan och skriver på en roman.

• Mjukvaruforskare vill se mer öppenhet

Publicerad 2018-09-25
    Hallå där, Benoit Baudry, professor i datalogi och chef för Castor, ett forskningscentrum för mjukvaruutveckling vid KTH som nyligen invigts. Hur känns det? – En prestation att vi kommit så här långt, och arbetet känns utmanande.

• Han tar över taktpinnen på KTH

Publicerad 2018-09-12
    Hallå där Mats Janhagen, som utsetts till ny Director Musices vid KTH. Hur känns det? – Lite omtumlande och oerhört spännande. Jag är både glad och hedrad över att ha fått uppdraget.

• KTH-examen stiger i ranking

Publicerad 2018-09-11
    KTH rankas som 79:e bästa lärosäte i världen i QS Graduate Employability Rankings, vilket är en förbättring med 15 placeringar. Rankingen mäter studenters chanser att få jobb efter examen.

• Han banar väg för en grönare framtid

Publicerad 2018-09-06
    Man skulle kunna säga att han påverkar Kinas omställning till ett mer hållbart samhälle, Göran Finnveden, vicerektor för hållbar utveckling på KTH som blev miljöintresserad av en slump.