Till innehåll på sidan

Nyheter

  • Intranätet blir nav för information

    Publicerad 2018-12-19

    Från och med den 17 januari får intranätets startsida ett nytt informationsflöde med exempelvis administrativa nyheter, ledningsinformation och debatt. Visionen är att intranätet på sikt ska bli ett n...

    Läs artikeln
  • Journalist med uppdrag forskare

    Att innehållet i tidningen engagerat och all den feedback som jag fått genom åren, har varit det roligaste, säger Christer Gummeson, om sina 16 år som redaktör för Campi. (Foto: Marc Feminia)
    Publicerad 2018-12-19

    I tusentals artiklar och i nästan två decennier har redaktören och reportern Christer Gummeson skildrat allt från forskarnas vardag och villkor till de senaste rankingsiffrorna i personaltidningen Cam...

    Läs artikeln
  • Han blev professor – trots allt

    Som avdelningschef har Henrik Artman fått större möjligheter att påverka arbetsvillkoren för forskare och lärare. (Foto: Håkan Lindgren)
    Publicerad 2018-12-19

    För 16 år sedan uttryckte dåvarande lektorn Henrik Artman stark skepsis mot att göra akademisk karriär, ”under rådande förhållanden”. Trots det har han blivit både docent, professor och avdelningsc...

    Läs artikeln
  • Med känsla för studenters behov

    En förutsättning för inlärningen att det finns förtroende mellan lärare och student, säger Ulf Carlsson. (Foto: Håkan Lindgren)
    Publicerad 2018-12-10

    Han vill ständigt utveckla pedagogiken. Både för studenternas och sin egen skull. Studentkåren har utsett Ulf Carlsson till Årets lärare 2018.

    Läs artikeln
  • Bra bollplank ger perspektiv på karriären

    Kerstin Lagerstedt (t v) och Charlotte Hurdelbrink tycker att personalutbildningen Livs- och karriärplanering har gett både nya idéer och insikter. (Foto: Håkan Lindgren)
    Publicerad 2018-12-04

    Sedan starten 2008 har drygt 400 anställda deltagit i KTH:s livs- och karriärplanering, LOK. Ett program som gett dem en tydligare bild av egna styrkor, svagheter och möjliga vägar till utveckling, ty...

    Läs artikeln
  • Professor prisas för genusperspektiv

    Att arbeta med jämställdhet och mångfald behöver inte alltid vara så stort, det finns små saker man kan göra i vardagen, säger Marianne Ekman Rising.(Foto: Marc Femenia)
    Publicerad 2018-11-30

    Årets mottagare av KTH:s jämställdhets- och mångfaldspris är professor Marianne Ekman Rising. Själv vill hon uppmärksamma kollegor som arbetar med frågorna i vardagen.

    Läs artikeln
  • Hon vill moralisera i klimatfrågan

    Nina Wormbs, teknikhistoriker, deltar gärna i den offentliga debatten. Senaste tiden har det handlar mycket om klimatförändringarna. (Foto: Håkan Lindgren)
    Publicerad 2018-11-20

    Konflikter kring tekniken har intresserat Nina Wormbs ända sedan hon började forska. I klimatdebatten vill hon lyfta begrepp som moral och rättvisa. Men också tillåta stenkastning i glashus. Även den ...

    Läs artikeln
  • Laganda lyfter forskningen

    Att se sin egen kunskap i relation till andras gynnar alla, enligt Annika Stensson Trigell Annika Stensson Trigell, vicerektor för forskning på KTH. (Foto: Håkan Lindgren)
    Publicerad 2018-11-19

    Lagarbete, spetsforskning och tvärvetenskap. Det är grundbultar i KTH:s forskningsverksamhet och avgörande för dess goda rykte. – Att vi attraherar ansedda forskare och internationella studenter till...

    Läs artikeln
  • KTH vill rädda maten

    Matforskare vid KTH har tagit fram en app i syfte att minska matsvinn på KTH. (Foto: Håkan Lindgren)
    Publicerad 2018-11-16

    KTH vill minska matsvinnet. Personal och studenter har testat en app för att rädda maten från soptunnan.

    Läs artikeln
  • Med fokus på effektivare produktion

    Publicerad 2018-11-16

    Halla där, Sara Linderson, AstraZenecas första industridoktorand inom området produktion, som nyligen började på KTH. Hur känns det? – Väldigt spännande att ta ett steg in i forskarvärlden.

    Läs artikeln
  • Praktik som ger nyanlända jobb

    Bassel Nadim, ekonom och strateg, hoppas kunna knyta många värdefulla kontakter under sin praktik på KTH Södertälje. Till vänster Monica Bellgran, professor och handledare. (Foto: Marc Femenia)
    Publicerad 2018-11-13

    Monica Bellgran, professor vid KTH Södertälje, behövde någon som kunde göra en industristudie. Bassel Nadim ville komma in i det svenska arbetslivet. Praktikprojektet Jobbsprånget gjorde att de möttes...

    Läs artikeln
  • Efterlängtad flytt till nya lokaler

    Publicerad 2018-11-01

    Hallå där, Jelena Elfving, lokalvårdare och skyddsombud, som tillsammans med kollegor flyttat in i nyrenoverade arbetslokaler på campus. Hur känns det? – Det känns så skönt och betyder mycket för oss...

    Läs artikeln
  • Med kameran som verktyg för forskning

    Filmen One Table Two Elephants berättar om marginaliserade stadsmiljöer i Kapstaden.
    Publicerad 2018-11-01

    Jacob von Heland och Henrik Ernstson är filmande forskare. De har undersökt frågor om ras, natur och kunskapspolitik i Kapstaden, Sydafrika.

    Läs artikeln
  • Rätt föräldrar bäddar för framgång

    Åtta av tio ingenjörsstudenter som lyckas med sina studier har högutbildade föräldrar. (Foto: Jann Lipka)
    Publicerad 2018-10-29

    Hälften av dem som börjar en civilingenjörsutbildning hoppar av. Fler skulle lyckas med studierna om de förstod koderna för hur man pluggar, enligt en undersökning från KTH.

    Läs artikeln
  • Pedagoger som inspirerar

    Anna-Karin Högfeldt och Gunnar Tibert arbetar med pedagogiskt utvecklingsarbete i gränsöverskridande arbetsgrupper och nätverk på KTH (Foto: Marc Femenia)
    Publicerad 2018-10-22

    KTH:s pedagogiska pris går i år till Anna-Karin Högfeldt och Gunnar Tibert. Två dedikerade pedagoger som är djupt engagerade i att skapa kanaler, och tidsutrymme, för spridning av goda idéer.

    Läs artikeln
  • De ska leda förändring för jämställdhet

    Publicerad 2018-10-11

    ”Värdefullt att våga dela starka berättelser.” ”En källa till styrka att stå upp för jämställda villkor.” Så kommenterar några ledare inom KTH sina upplevelser från en kurs som syftar till att stärk...

    Läs artikeln
  • ”Kvinnor behöver få mer inflytande”

    Anna Wahl, vicerektor för jämställdhet, hoppas att deltagarna i en utbildning om KTH:s jämställdhetsarbete kan sprida engagemanget vidare. (Foto: Susanne Kronholm)
    Publicerad 2018-10-11

    Programmet Genus- och Förändringsledning utbildar ledare som kan stärka KTH:s jämställdhetsarbete. Det behöver inte innebära att starta stora projekt. Förändringar i vardagen kan vara en minst lika an...

    Läs artikeln
  • Ny organisation för KTH:s verksamhetsstöd

    Publicerad 2018-10-08

    Nu är beslutet taget. Vid årsskiftet påbörjas en omorganisation av KTH:s förvaltning i syfte att forma ett tydligt KTH-gemensamt verksamhetsstöd. Förändringarna genomförs i två steg med början på den ...

    Läs artikeln
  • Kommunikatör som bygger broar

    Sofia Tatsis uppskattar sin yrkessroll på KTH – att ägna sig åt samhällsnytta och omvärldsanalys, skriva artiklar och copy på webben. (Foto: Håkan Lindgren)
    Publicerad 2018-09-27

    Brobyggare mellan akademi och näringsliv. Skrivande människa med starkt samhällsengagemang. Sofia Tatsis är kommunikatör på KTH Näringslivssamverkan och skriver på en roman.

    Läs artikeln
  • Mjukvaruforskare vill se mer öppenhet

    Publicerad 2018-09-25

    Hallå där, Benoit Baudry, professor i datalogi och chef för Castor, ett forskningscentrum för mjukvaruutveckling vid KTH som nyligen invigts. Hur känns det? – En prestation att vi kommit så här långt...

    Läs artikeln