• De ska leda förändring för jämställdhet

Publicerad 2018-10-11
    ”Värdefullt att våga dela starka berättelser.” ”En källa till styrka att stå upp för jämställda villkor.” Så kommenterar några ledare inom KTH sina upplevelser från en kurs som syftar till att stärka KTH:s jämställdhetsarbete.

• ”Kvinnor behöver få mer inflytande”

Publicerad 2018-10-11
    Programmet Genus- och Förändringsledning utbildar ledare som kan stärka KTH:s jämställdhetsarbete. Det behöver inte innebära att starta stora projekt. Förändringar i vardagen kan vara en minst lika angelägen, påpekar Anna Wahl, vicerektor för jämställdhet och värdegrund.

• Ny organisation för KTH:s verksamhetsstöd

Publicerad 2018-10-08
    Nu är beslutet taget. Vid årsskiftet påbörjas en omorganisation av KTH:s förvaltning i syfte att forma ett tydligt KTH-gemensamt verksamhetsstöd. Förändringarna genomförs i två steg med början på den centrala förvaltningen.

• Kommunikatör som bygger broar

Publicerad 2018-09-27
    Brobyggare mellan akademi och näringsliv. Skrivande människa med starkt samhällsengagemang. Sofia Tatsis är kommunikatör på KTH Näringslivssamverkan och skriver på en roman.

• Mjukvaruforskare vill se mer öppenhet

Publicerad 2018-09-25
    Hallå där, Benoit Baudry, professor i datalogi och chef för Castor, ett forskningscentrum för mjukvaruutveckling vid KTH som nyligen invigts. Hur känns det? – En prestation att vi kommit så här långt, och arbetet känns utmanande.

• Han tar över taktpinnen på KTH

Publicerad 2018-09-12
    Hallå där Mats Janhagen, som utsetts till ny Director Musices vid KTH. Hur känns det? – Lite omtumlande och oerhört spännande. Jag är både glad och hedrad över att ha fått uppdraget.

• KTH-examen stiger i ranking

Publicerad 2018-09-11
    KTH rankas som 79:e bästa lärosäte i världen i QS Graduate Employability Rankings, vilket är en förbättring med 15 placeringar. Rankingen mäter studenters chanser att få jobb efter examen.

• Han banar väg för en grönare framtid

Publicerad 2018-09-06
    Man skulle kunna säga att han påverkar Kinas omställning till ett mer hållbart samhälle, Göran Finnveden, vicerektor för hållbar utveckling på KTH som blev miljöintresserad av en slump.

• När forskarna själva får välja

Publicerad 2018-09-04
    Vad skulle du bestämma ifall du var statsminister för en dag? Sista veckan före valet frågar vi tio av KTH:s forskare om vad de vill förändra.

• Studentkåren: satsa mer på pedagogiken

Publicerad 2018-09-03
    Satsa på anonyma examinationer och lägg större fokus på lärares pedagogiska meriter. Det vill Emma Ingo, kårordförande sedan i somras.

• Forskarna på slottet

Publicerad 2018-08-22
    Stadspromenad i Sigtuna, en titt i Skokloster slotts vapenförråd och så en fika på det. KTH Relocation ordnar utflykter för att få dem som är nya i Sverige och på KTH att trivas.

• Forskning blev utställning i världsklass

Publicerad 2018-08-17
    Hallå där, Jenny Wiklund, vars avhandling i arkitektur tar avstamp i en olycka som gjorde att hon tappade både minne, tids- och rumsuppfattning för en tid. Forskningsarbetet, i form av en utställning har utnämnts till en av världens främsta. Hur känns det? – Det är överväldigande.

• KTH avancerar i ämnesranking

Publicerad 2018-08-16
    KTH stiger på Shanghai-rankingen, ARWU. Åtta ämnen rankas som topp 50, vilket är två fler än vid senaste mätningen. – Ett mycket positivt resultat, som visar att KTH:s forskning inom flera ämnen står sig mycket starkt ur ett internationellt perspektiv, säger Per-Anders Östling, KTH:s rankingexpert.

• Uppfinnaren som aldrig ger upp

Publicerad 2018-06-27
    Wouter van der Wijngaart är uppfinnare som bygger näst intill vad som helst, bara det är litet – inget är för smått för en professor i mikro- och nanosystem.

• Batteriforskare får KTH:s stora pris

Publicerad 2018-06-20
    Kristina Edström, kemiprofessor och världsledande batteriforskare, får KTH:s stora pris 2018. Tack vare hennes forskning har världen kommit närmare en lösning inom energilagring. Hon har också ett stort engagemang i att inspirera unga, lovande forskare.

• Första natten i bostadslabbet

Publicerad 2018-06-19
    Studentlägenheterna i KTH Live-In Lab har haft sina första nattgäster. Under en hållbarhetskonferens som arrangerades på campus tog några deltagare chansen att bo i experimenthuset.

• Mindre diskriminering – fortsatt stress

Publicerad 2018-06-19
    Framsteg inom området diskriminering men färre svar totalt sett och fortsatta indikationer på att många känner stress. Det är några av resultaten från 2018 års medarbetarundersökning på KTH. – Det har varit ett år av förändring och det avspeglas i siffrorna, men med det i åtanke tycker jag att det är bra resultat som helhet, säger Annica Fröberg, KTH:s personalchef.

• Verksamhetsstöd för ett KTH

Publicerad 2018-06-14
    Färre avdelningar, en gemensam ledning för verksamhetsstöd till forskning och utbildning samt en separat rektorsstab. Det är ramverket i förslaget till ny organisation för KTH:s administration. En organisation som ska bidra till att skapa ett mer sammanhållet KTH.

• Malvina visar vägen

Publicerad 2018-06-11
    Osqulda är historia. Namnbytet till Malvinas väg på den kritiserade gatan på KTH:s campus firades med bubbel, tal och prinsessbakelser vid en invigningsceremoni.

• Examination som väcker känslor

Publicerad 2018-06-11
    Hur kan man utforma en snygg köttkvarn eller en 3D-skrivare som gör en glad? Kreativiteten flödade när masterstudenterna i industridesign examinerades. Vi följde med under en visning av visionära produktidéer.