• Få anmäler sexuella trakasserier

Publicerad 2017-11-20
    Hittills i år har en enda anmälan om sexuella trakasserier på en högskola inkommit till Diskrimineringsombudsmannen DO. – Det betyder inte att problemet inte finns inom högskolan. När man anmäler till oss har det gått ganska långt, påpekar Olle Andersson Brynja, utredare på DO.

• ”Ett fall är ett för mycket”

Publicerad 2017-11-20
    Det är nolltolerans mot alla former av trakasserier och kränkningar som ska gälla på KTH säger personalchefen Annica Fröberg. – Ett fall är ett för mycket. Jag hoppas att Metoo kan bidra till att fler reagerar och säger ifrån.

• Metoo – och sen då?

Publicerad 2017-11-20
    ”Inte ett dugg förvånad” eller ”Sånt händer väl inte mina vänner?” Bestörtning, ilska och igenkännande. Reaktionerna varierar men ingen lämnas oberörd. Metoo bryter ett tabu och riktar strålkastaren mot ojämställdheten.

• Orkester redo för högtidsstund

Publicerad 2017-11-15
    På fredag gör KTH:s Akademiska Kapell ett av sina mest bejublade framträdanden under året: doktorspromotionen och professorsinstallationen i Konserthuset. – Det kommer att bli en eftermiddag utöver det vanliga, säger dirigenten Gunnar Julin.

• Lärare som lyssnar

Publicerad 2017-11-15
    Den ena prisas för sin inspirerande undervisning och den andre för förmågan att skapa ett mycket positivt studieklimat. Tina Karrbom Gustavsson och Patric Jensfelt tilldelas KTH:s pedagogiska pris i år.

• Forskningen måste ut i samhället

Publicerad 2017-11-10
    KTH permanentar sin satsning på impact. Arbetet med att utveckla strategier och aktiviteter för samhällspåverkan fortsätter, berättar Johan Blaus, projektledare och koordinator för KTH:s impactarbete.

• Doktorander tränas i att påverka

Publicerad 2017-11-10
    KTH vill att forskningen ska påverka samhället. Ett tankesätt som forskarstudenterna behöver komma in i, säger Tobias Oechtering, impact-ansvarig på Skolan för elektro- och systemteknik som ger kursen ”From research to impact”.

• Förvaltning och verksamhetsstöd ses över

Publicerad 2017-11-06
    Enligt ett rektorsbeslut ska en arbetsgrupp genomlysa KTH:s förvaltning och verksamhetsstöd. – Vi vill effektivisera processerna och bygga ett optimalt administrativt stöd för utvecklingen av KTH:s utbildningsmiljö, säger Sigbritt Karlsson, rektor.

• Vill få andra att våga mer

Publicerad 2017-11-02
    Släpp prestigen, lyssna och ge saker lite tid. Joakim Lilliesköld, grundutbildningsansvarig, som i år får KTH:s pris för akademiskt ledarskap, vill skapa förutsättningar för andra att växa.

• Omskolad ingenjör redo för läraryrket

Publicerad 2017-10-31
    Hallå där Carl Engman, en av de första som tagit examen från KTH:s kompletterande pedagogiska utbildning, KPU. Hur känns det? – Det känns jättebra och en befrielse att kunna lägga utbildningen bakom mig, det var en tuff prövning.

• KTH fortsatt högt på THE-ranking

Publicerad 2017-10-25
    KTH rankas på 38:e plats i världen inom Engineering & Technology av Times Higher Education (THE), vilket i stort sett är samma placering som förra året.

• Nya perspektiv efter 100-årsfirande

Publicerad 2017-10-23
    Konstrunda på campus, exklusiv guidning i KTH:s laboratorier och nattligt seminarium i Dome of Visions. Vi följde medarbetaren Erica-Dawn Egan under en dag – och natt – på jubileumsveckan.

• Nattsudd på campus

Publicerad 2017-10-20
    Som en gigantisk, upplyst kula tronar Dome of Visions på KTH:s campus när resten av Stockholm sover. Om en jätte hade kunnat skaka globen hade det virvlat omkring entusiasmerande forskare och vetgirig publik – som vände upp och ner på tid och rum.

• Jubileumsveckan invigdes i Dome of Visions

Publicerad 2017-10-17
    Startskottet har gått för seminariemaraton, höjdpunkten under jubileumsveckan när KTH:s campus firar 100 år. – Grundstenen för KTH:s campus och utvecklingen här sammanfaller med Sveriges utveckling till en industrination, sade rektor Sigbritt Karlsson i sitt invigningstal för jubileet.

• KTH:s Nobelpristagare banade vägen

Publicerad 2017-10-13
    Viking, Freja, Cluster, MMS. En lång rad satelliter har utrustats med svensk spetsteknik och svenska forskare har varit involverade i många uppmärksammade rymdprojekt. KTH var en tidig aktör inom rymdforskning – och alltihop började med Hannes Alfvén.

• Dags att fira 100-årsjubileum

Publicerad 2017-10-13
    Nästa vecka drar jubileumsveckan igång på campus med utställningar, vandringar och massor av intressanta föreläsningar i Dome of Visions vid Valhallavägen.

• Odling inspirerar för grönare framtid

Publicerad 2017-10-13
    Odlingslådor på takterrassen och pilotprojekt för KTH:s källsortering. Skolan för teknik och hälsa i Flemingsberg tar flera steg för att bli mer miljövänlig och hållbar.

• Forskare vill se miljövänligare mat på KTH

Publicerad 2017-10-10
    Fler borde ta hänsyn till miljö och etik när de beställer mat och fika genom catering, anser Annika Carlsson Kanyama, forskare inom industriell ekologi. KTH skulle kunna gå i bräschen för ett hållbart campus avseende mat, skriver hon i ett inlägg.

• Brinner för fler kvinnliga studenter

Publicerad 2017-10-09
    Gabriella Hernqvists arbete bidrog till att fler kvinnor än någonsin sökte till civilingenjörsprogrammet i elektroteknik. Nu får hon årets jämställdhets- och mångfaldspris för sina insatser. Hör henne berätta om tankarna bakom satsningen.

• Kreativt lärande i efterlängtat hus

Publicerad 2017-10-09
    KTH:s campus har fått en ny byggnad, ett undervisningshus med flexibla och moderna utbildningsmiljöer. Tack vare en omfattande förankringsprocess har studenter och lärare kunnat påverka lokalernas utformning.