Nätverk för doktorander ger energikick

De kvinnliga forskarstudenterna på Elektro-skolan är en minoritet på varje avdelning. Men genom nätverket för kvinnliga doktorander får de stöd och inspiration i en större grupp.

Plagiat drogs tillbaka – efter åtta år

Drygt åtta år efter att forsknings-fusket upptäckts återkallades till slut en vetenskaplig artikel som stulits, ord för ord, från svenska forskare.

Högt betyg för KTH:s miljöarbete

KTH får en topplacering i Naturvårds-verkets miljöranking av svenska myndigheter.
– Ett kvitto på att vi jobbar åt rätt håll, säger Birgitta Westin, KTH:s miljöchef.

Kista öppnar mötesplats för innovationer

På Mentorspace i Kista testas nya idéer och innovationer i samverkan mellan akademi, företag och samhälle. Initiativtagaren, professor Mark Smith, hoppas att den nyinvigda mötesplatsen blir ett ställe där studenter kan förverkliga sina drömmar.

Kreativ gemenskap för ny avdelning

Hur skulle vardagslivet i Stockholm se ut om elfordon skötte alla transporter? Frågan sysselsatte både forskare och administrativ personal under en kick-off på avdelningen Elkraftteknik.

Ridån går upp för öppna online-kurser

Den 18 april är det premiär för KTH:s moocar. Först ut är Christer Fuglesang med den öppna online-kursen om bemannade flygfärder, Human spaceflight – an introduction.

Så blir en ny avdelning till

Hur skulle vardagslivet i Stockholm se ut om elfordon skötte alla transporter? Frågan sysselsatte både forskare och administrativ personal under en kick-off på avdelningen Elkraftteknik.

Rekordsnabb väg till doktorsexamen

Genomsnittsåldern för en nybliven KTH-doktor är 33 år. Men Mariana Frid Dalarsson disputerade nyligen i teoretisk elektroteknik – som 26-åring.

Läraren Fredrik Brunes spelar rollen som fastighetsvärderare i en dramatiserad undervisningsfilm om fastighetsekonomi. (Foto: Christer Gummeson)

Så vill KTH-forskare lösa bostadsbristen

Bostadsmarknaden fungerar inte och situationen är akut för många behövande, enligt KTH:s forskare. 

Lärarna upplever kvalitetsbedömningarna som otillförlitliga, enligt Ola Svärd (Foto: Håkan Lindgren)

Studenterna vill ta större plats

Hur kan lärare bli bättre på att möta studenters behov? Pedagogiska utmaningar stod i centrum under en temadag om framtidens utbildningar på KTH.

Roine Hammar tar över som säkerhetschef på KTH efter Lena Edvardsson som haft posten i nästan 30 år. (Foto: Christer Gummeson)

Forskningsfusk sopas under mattan

En osund prestationskultur kan bana väg för forskningsfusk, enligt forskare vid KTH. De ser fallet med Paolo Macchiarini som ett varnande tecken i tiden.

Stefan Hallström är orolig för att de ekonomiska villkoren för ingenjörsutbildningar drabbar kvaliteten på undervisningen. (Foto: Marc Femenia)

Rektorskandidat tror på tillit och tydlighet

Tillsammans med er vill jag jobba för ett starkare KTH, sade Sigbritt Karlsson, föreslagen som nästa rektor, under en presentation.

Till sidans topp