KTH tar kampen mot näthat

Kan teknik vara lösningen på fejknyheter och näthat? Under evenemanget Media Hackathon på KTH samlades över 100 studenter, forskare och medieföretag för att komma med smarta lösningar på problemen – under 24 intensiva timmar.

Hundra år av ingenjörskonst

Hur ser din berättelse om KTH ut? Ta chansen att bidra med din egen version när KTH:s campus fyller 100 år, vilket ska firas i rekordformat.

Rektor svarar på dina funderingar

Sigbritt Karlsson har startat ”Sigbritt svarar” en intern blogg som ger svar på frågor och funderingar från personalen.
– Tanken är att vara tillgänglig för alla som arbetar på KTH och i dess verksamhet, säger hon.

Forskning ger framgång i spåret

Nästa vecka börjar skid-VM med förhoppningar om svenska medaljer. Men hur smarta träningsmetoder använder egentligen skidåkareliten?

Patentera först – publicera sedan

Vad bör jag tänka på om jag vill patentera min upptäckt? Och vad innebär det som står om immateriella tillgångar i kontraktet jag ska skriva på? Det är frågor som behandlas i en ny kortare översiktskurs för doktorander om immaterialrätt och patentfrågor.

Ny digital plattform för KTH:s lärare

En ny digital plattform för att hantera kurser och kommunicera med studenter införs vid KTH. Systemet, som heter Canvas, kommer att vara i bruk när vårterminen börjar.

Jämställt team ska lyfta KTH

Lagbygget kring KTH:s rektor är klart. Tre nya vicerektorer med ansvar för jämställdhet, forskning respektive global utveckling börjar vid årsskiftet.

Ledarduo vill skapa stabilitet

Arkitekturskolan får delat ledarskap från och med årsskiftet. Helena Mattson blir prefekt och Per Franson prodekan efter Anders Johansson, som lämnar båda posterna.

Läraren Fredrik Brunes spelar rollen som fastighetsvärderare i en dramatiserad undervisningsfilm om fastighetsekonomi. (Foto: Christer Gummeson)

Nyfiken lärare vill vässa undervisningen

Fredrik Lundell brinner för utbildningsutveckling. Nu blir han chef för KTH:s högskolepedagogiska verksamhet.

Stefan Hallström är orolig för att de ekonomiska villkoren för ingenjörsutbildningar drabbar kvaliteten på undervisningen. (Foto: Marc Femenia)

KTH-forskningen som gav mest eko

Sökandet efter universums okända materia och studier om solens påverkan på det högteknologiska jordelivet fick mest genomslag förra året.

Roine Hammar tar över som säkerhetschef på KTH efter Lena Edvardsson som haft posten i nästan 30 år. (Foto: Christer Gummeson)

Färre tjänsteresor ett måste för miljön

Vilket fotavtryck på miljön gör KTH:s resande? Pendlingen till och från jobbet har begränsad påverkan, men tjänsteresorna leder till stora utsläpp. 

Lärarna upplever kvalitetsbedömningarna som otillförlitliga, enligt Ola Svärd (Foto: Håkan Lindgren)

It-utbildning för nyanlända igång

Tre månader av stenhårt tempo väntar de 26 nyanlända med akademisk bakgrund som ska snabbutbildas till it-utvecklare. 

Till sidans topp