Lekfull lärare som träffar rätt

Kommunikation och lekfullhet är viktiga inslag när Karin Odelius undervisar. Nu har studentkåren utsett henne till Årets lärare.

Jämställt team ska lyfta KTH

Lagbygget kring KTH:s rektor är klart. Tre nya vicerektorer med ansvar för jämställdhet, forskning respektive global utveckling börjar vid årsskiftet.

Service som får KTH att fungera

De flesta som besökt KTH-huset har mött Ann Hallvig. Hör henne berätta om en arbetsvardag som ställer krav på serviceanda och mångsidighet.

Miljöforskare inspirerade Naturvårdsverket

Istället för föreläsningar. Samtal och presentationer i smågrupper var modellen när forskningscentret CESC ordnade vidareutbildning för Naturvårdsverket.

De får KTH:s pedagogiska pris

Emma Strömberg har gjort stora insatser för att integrera hållbar utveckling i utbildningsprogrammen. Mikael Ersson har engagerat studenterna i kurser som upplevts som svårförståeliga och tråkiga.

Alla ska med på banan

Brinner för hållbar utveckling

Ny digital plattform för KTH:s lärare

En ny digital plattform för att hantera kurser och kommunicera med studenter införs vid KTH. Systemet, som heter Canvas, kommer att vara i bruk när vårterminen börjar.

Ändrade resvanor minskar miljöpåverkan

Hur tar du dig till jobbet? Och hur reser du i tjänsten? En undersökning vid KTH ska kartlägga personalens resvanor. Förhoppningen är att minska resandets påverkan på miljön.

Miljövänliga företag överlever teknikskiften

Hur kan näringslivet ställa om för att leva upp till klimatmålen? Företag som inte vågar satsa på miljövänlig teknik riskerar att gå under, enligt KTH:s forskare i industriell dynamik.

Läraren Fredrik Brunes spelar rollen som fastighetsvärderare i en dramatiserad undervisningsfilm om fastighetsekonomi. (Foto: Christer Gummeson)

Nyanlända möts i labbet

Plugga på höstlovet? Det var inte något bekymmer för de nyanlända elever som deltog i laborationer på Vetenskapens hus tillsammans med nyanlända lärare.

Roine Hammar tar över som säkerhetschef på KTH efter Lena Edvardsson som haft posten i nästan 30 år. (Foto: Christer Gummeson)

Vill se starkare stöd

Rektor Sigbritt Karlsson är positiv till flera satsningar i forskningspropositionen. Samtidigt ser hon några orosmoln.

Lärarna upplever kvalitetsbedömningarna som otillförlitliga, enligt Ola Svärd (Foto: Håkan Lindgren)

Forskartalanger tar plats

KTH:s satsning på att rekrytera unga forskartalanger har slagit väl ut. Högt meriterade personer är nu på plats.

Stefan Hallström är orolig för att de ekonomiska villkoren för ingenjörsutbildningar drabbar kvaliteten på undervisningen. (Foto: Marc Femenia)

Nytänkande pedagogik i renoverat labb

Byggteknik och design flyttar från Haninge till helrenoverade lokaler på Teknikringen. I flytten har de med sig en pedagogik byggd kring avancerad användning av datorer och AV-teknik.

Till sidans topp