Gemenskap och oljud i öppna kontorsmiljöer

På KTH byggs alltfler kontorslandskap – med risk för ökad stress men också större möjligheter till gemenskap och samarbete.

”Etiska frågor ska upp på bordet”

KTH vässar sin värdegrund. En tydligare etisk policy kombinerad med en mer levande diskussion om moraliska frågor ska stärka medarbetarnas etiska kompass.

KTH blir certifierat

Nu är det svart på vitt – i förra veckan kom miljöcertifikatet som visar att KTH driver ett systematiskt miljöarbete.
– Jätteroligt att vi efter tre års arbete kom i mål, säger Birgitta Westin, miljöchef.

Gunnar och Malin får årets pedagogiska pris

Gunnar Karlsson har gjort sin röst hörd i samhällsdebatten om allt från tv-licens och arbetsmarknad till utbildningens kvalitet och finansiering. Malin Åberg Wennerholm har efter studenternas kritik utvecklat jämställdhetsarbetet och infört nya examinationsformer på arkitekturutbildningen. Båda belönas med KTH:s pedagogiska pris.

Ständigt denne debattör - Lyssnar och lär av studenterna

KTH bland topp hundra i världen

KTH rankas som 92:a bästa lärosäte i världen i QS World University Rankings. Det är ett avancemang med 18 placeringar jämfört med förra året och första gången KTH når en topphundra-placering i någon av de fyra stora globala rankingarna.

Gott och blandat från rymden

De senaste trenderna inom rymdforskning och hur universum egentligen ser ut var två av de frågor som belystes på en av rymdkonferensens föreläsningar på KTH.
– I enlighet med god svensk tradition kommer vi att servera ett smorgosbord av rymdforskning, sade astronauten Bonnie Dunbar.

De mötte en annan syn på hållbar energi

I Ryssland talar man om hållbarhet och miljö på ett annat sätt än i Sverige. Det fick åtta masterstudenter från KTH erfara under en sommarskola i Moskva. En kort men intensiv vistelse som gav mersmak.

”Vi vill att fler cyklar till KTH”

I samband med terminsstarten passade miljögruppen på att anordna en cykeldag på Campus. Där fanns möjlighet att prova både eldrivna cyklar, trehjulingar liksom att få en översyn av sin egen cykel. Och pricken över i:et var en tävling där första pris var en sprillans ny cykel.

Läraren Fredrik Brunes spelar rollen som fastighetsvärderare i en dramatiserad undervisningsfilm om fastighetsekonomi. (Foto: Christer Gummeson)

Ledarskap ingen enmansshow

Maria Widlund prisas för sina insatser i utvecklandet av HR och support-funktionerna på CSC-skolan. Men själv betonar hon att förbättringarna är frukten av ett lagarbete.

Lärarna upplever kvalitetsbedömningarna som otillförlitliga, enligt Ola Svärd (Foto: Håkan Lindgren)

Forskare träffar gräsrotsaktivister

Det är i förorten det händer och nya rörelser föds. Med den ansatsen har forskare från KTH haft en camp på Teater Reflex i Kärrtorp.

Roine Hammar tar över som säkerhetschef på KTH efter Lena Edvardsson som haft posten i nästan 30 år. (Foto: Christer Gummeson)

Här finns rum för hållbara lösningar

I en kupolformad byggnad av plast och trä ska framtidens idéer om hållbart byggande gro och växa. Nyligen invigdes Dome of Visions på KTH:s campus.

Stefan Hallström är orolig för att de ekonomiska villkoren för ingenjörsutbildningar drabbar kvaliteten på undervisningen. (Foto: Marc Femenia)

KTH kikar på rymden

Rymden kommer allt närmare. Snart kan du boka rum på månen och bli tyngdlös. Fem KTH-forskare berättar om vilka möjligheter som väntar ovan där.

Till sidans topp