Tävling fick fart på miljöutbildningen

Mycket tyder på att KTH blir miljöcertifierat senare i år. Men revisorerna ser helst att fler går den interna miljöutbildningen. Hittills har ICT-skolan lyckats bäst i att engagera personalen.

Blogg sprider KTH-forskning globalt

David Callahan driver den nystartade KTH-bloggen Stockholm Technology Blog. Ett sätt att berätta om forskningens nyheter ur flera olika perspektiv och med en personlig ton, menar han.

Lyssna på Radio Campi

Radio Campi är podd-versionen av Campi. Vi sänder lite längre fördjupade intervjuer med spännande personer på KTH som ett komplement till artiklar i tidningen. 

Kreativa krafttag ska locka talanger

Vetenskaplig excellens är ingen quick fix. Nu gör KTH en storsatsning för att fånga in unga stjärnskott – en viktig pusselbit för att etablera KTH bland världens 100 främsta universitet.

Idén som ska lösa gasproblem i Ukraina

En ny sorts kvalitetsmätare för gas kan bli resultatet av ett doktorandarbete vid KTH. Intresset för tekniken är stort, inte minst i östra Europa för att bidra till en stabilare gasmarknad, enligt Vladimir Kutcherov, adjungerad professor.

”Nu vet vi våra styrkor och svagheter”

Personalen är engagerad och kunnig. Däremot behöver de administrativa systemen bli bättre anpassade till studenters och lärares vardag. Det är några slutsatser efter utredningen av KTH:s administration, AAE.

KTH i EU:s mångmiljardsatsning

KTH är med i två konsortier som får ta del EU:s nya storsatsningar inom innovation och teknik. De båda forskningsområdena – råmaterial och hälsosamt åldrande – får totalt en miljard euro.

Privata pengar ger djärvare forskning

KTH drar igång en satsning för att få in mera privata medel till forskningen. Kampanjen ”Förädla framtiden” ska öka möjligheterna för en friare och djärvare ansats i fler forskningsprojekt.

Stefan Hallström är orolig för att de ekonomiska villkoren för ingenjörsutbildningar drabbar kvaliteten på undervisningen. (Foto: Marc Femenia)

Lönehöjning blir en fråga mellan dig och chefen

Fackförbundet Saco-S och KTH är ense om att slopa systemet med traditionella löneförhandlingar. Däremot har man olika syn på den nya modellens risker.

Roine Hammar tar över som säkerhetschef på KTH efter Lena Edvardsson som haft posten i nästan 30 år. (Foto: Christer Gummeson)

”En del blir inte bemötta på rätt sätt”

KTH:s fakultet blir alltmer jämställd. Samtidigt finns det tecken som tyder på att alla talanger inte får samma chans.

Lärarna upplever kvalitetsbedömningarna som otillförlitliga, enligt Ola Svärd (Foto: Håkan Lindgren)

Tjuvkika på Arkitekturskolans nya lokaler

Om ett halvår kan personal och studenter flytta in i nya Arkitekturskolan. Vi tittade in på en visning av det pågående bygget.

Läraren Fredrik Brunes spelar rollen som fastighetsvärderare i en dramatiserad undervisningsfilm om fastighetsekonomi. (Foto: Christer Gummeson)

Katja Grillner – KTH:s nästa dekanus

Arkitekturprofessor Katja Grillner blir KTH:s dekanus de närmaste fyra åren. Det står klart sedan valberedningens förslag vunnit i fakultetsrådsvalet.

Till sidans topp