Synliga forskare når längre

För att få framgång i forskarsamhället måste man synas. Det gäller att kommunicera om forskningen på rätt sätt och publicera resultaten i kanaler som når ut.

Rätt person på rätt plats

Lärarna och forskarna på KTH ska få större inflytande över vilka som ska anställas på den egna avdelningen. Syftet är att se till att det blir rätt person på rätt plats, enligt dekanus Sophia Hober.

Lyssna på Radio Campi

Radio Campi är podd-versionen av Campi. Vi sänder lite längre fördjupade intervjuer med spännande personer på KTH som ett komplement till artiklar i tidningen. 

Privata pengar ger djärvare forskning

Nu drar KTH igång en satsning för att få in mera privata medel till forskningen. Kampanjen ”Förädla framtiden” ska öka möjligheterna för en friare och djärvare ansats i fler forskningsprojekt.

De vill höja kvaliteten på exjobben

Många gånger blir ingenjörsstudenternas exjobb svårlästa rapporter. I en ny metodhandbok beskriver två lärare hur exjobben både kan bli mer välskrivna och av högre vetenskaplig kvalitet.
- En exjobbare kan hjälpa företaget att tänka utanför den berömda lådan, säger författarna.

”Rankingen ger skev bild av verkligheten”

Universitetsrankingar bör tas med en stor nypa salt. De ger en ganska skev bild av lärosätenas forskning och utbildning. I vissa fall rent missvisande. Det framgår av en nordisk granskning av de mest inflytelserika rankinginstituten.

Nytt fakultetsråd väljs i december

Ett nytt fakultetsråd, inklusive dekanus och prodekanus, ska väljas i december. Valberedningen tar emot förslag på lärare för fakultetsrådet de närmaste veckorna. I mitten av oktober beräknar valberedningen att presentera sitt förslag.

Borgarråd blir årets alumn

Borgarrådet Regina Kevius har utsetts till årets alumn vid KTH. Hon får utmärkelsen för att hon på ett framgångsrikt kombinerat sina tekniska kunskaper med ett samhällsengagemang.

Lärarna upplever kvalitetsbedömningarna som otillförlitliga, enligt Ola Svärd (Foto: Håkan Lindgren)

Elever i hetluften fick mersmak

Naturvetare från Bromma gymnasium redovisar sina projekt för KTH:s mastersstudenter.

Stefan Hallström är orolig för att de ekonomiska villkoren för ingenjörsutbildningar drabbar kvaliteten på undervisningen. (Foto: Marc Femenia)

Han undervisar mot orättvisan i skolan

Fördomar och ett förlegat synsätt är ett stort hinder för att få flickor i grundskolan att intressera sig för teknit, enligt Per Norström.

Roine Hammar tar över som säkerhetschef på KTH efter Lena Edvardsson som haft posten i nästan 30 år. (Foto: Christer Gummeson)

Befriade alla datorägare från TV-avgift

Genom sina djupa kunskaper i teleteknik lyckades Gunnar Karlsson till slut vinna över radiomyndighetens hårdnackade inställning.

Läraren Fredrik Brunes spelar rollen som fastighetsvärderare i en dramatiserad undervisningsfilm om fastighetsekonomi. (Foto: Christer Gummeson)

”Måste vi alla hamna på DN debatt?”

Universiteten har vikt ner sig för medias krav på enkla, slagkraftiga berättelser, anser forskaren Josef Pallas.