Det är påverkan som är poängen

Forskning och undervisning som påverkar samhället ska få högre status på KTH. Nya karriärmöjligheter och mer pengar ligger i potten för dem som engagerar sig, enligt ett förslag till ny strategi.

Tålamod nödvändig dygd för dekanus

Avgående dekanus Sophia Hober är nöjd. Tillsammans med fakultetsrådet har hon nått flera uppsatta mål. Men man måste acceptera att förändringar på ett lärosäte tar tid – snabba lösningar från toppnivå är inget bra alternativ, menar hon.

Lyssna på Radio Campi

Radio Campi är podd-versionen av Campi. Vi sänder lite längre fördjupade intervjuer med spännande personer på KTH som ett komplement till artiklar i tidningen. 

Prova på-studier skingrar fördomar

Trots flera års kampanjer pluggar få tjejer it. Nu ska ett forskningsprojekt nå in bakom fördomar och attityder. Målet är att ta fram en metod som kan avgöra vilka insatser som har bäst effekt.

Professor efterlyser mer samarbete inom medicinsk teknik

Fler skolor borde engageras i forskningscentrumet Technology for Health. Ett skolövergripande samarbete är nödvändigt för att infria centrets visioner. Det hävdar professor Kaj Lindecrantz i en debattartikel och efterlyser att KTH:s ledning agerar i frågan.

”Nu vet vi våra styrkor och svagheter”

Personalen är engagerad och kunnig. Däremot behöver de administrativa systemen bli bättre anpassade till studenters och lärares vardag. Det är några slutsatser efter utredningen av KTH:s administration, AAE.

KTH i EU:s mångmiljardsatsning

KTH är med i två konsortier som får ta del EU:s nya storsatsningar inom innovation och teknik. De båda forskningsområdena – råmaterial och hälsosamt åldrande – får totalt en miljard euro.

Privata pengar ger djärvare forskning

KTH drar igång en satsning för att få in mera privata medel till forskningen. Kampanjen ”Förädla framtiden” ska öka möjligheterna för en friare och djärvare ansats i fler forskningsprojekt.

Till sidans topp