Mikael Östling föreslås som prorektor

Han går från jobbet som forskare och chef i Kista, med lång erfarenhet i bagaget – till KTH:s högsta ledning. Mikael Östling är föreslagen att bli ny prorektor.

”Alla har ett ansvar för helheten”

Nej, det räcker inte med att sköta sitt och strunta i andras. KTH:s uppdaterade personalpolicy betonar alla medarbetares ansvar för att bidra till en bra arbetsmiljö och till organisationens möjlighet att nå visioner och mål.

”Flippad” pedagogik utvecklar miljökurser

Pernilla Ulfvengren har fått bidrag för att utveckla "flippad" undervisning inom miljö- och hållbarhet.
– Metoden lämpar sig väl om man vill skapa kurser med delar från olika forskare, institutioner och skolor, säger hon.
.

Hur trivs du på KTH?

Vad gör att du vill gå till jobbet om dagarna? Arbetsmiljön, kollegorna eller kanske lokalerna?
Vi frågade KTH:s personal om vad det är som gör susen på arbetsplatsen.

Små blodprov ger nya upptäckter

Våra vanligaste sjukdomar upptäcks ibland sent, andra kan vara svåra att diagnosticera. Hör Åsa Emmer, kemiprofessor, berätta om nya blodanalysmetoder som gör det lättare att hitta spåren av allt från Alzheimers till ovanliga smärttillstånd.

Miljoner doneras till KTH-entreprenörer

Bicky Chakraborty, grundare av Elite Hotels, donerar fem miljoner kronor till KTH. Pengarna går till ett entreprenörprogram som ska stärka ett entreprenöriellt tankesätt hos studenter och forskare.

Kupolen kvar ett år till

Dome of Visons, kupolbyggnaden vid ingången till KTH, kommer att stå kvar även under nästa år. Hittills har över 250 program genomförts i byggnaden, som fungerar som en mötesplats för näringsliv, forskning och allmänhet.

Professor kritisk mot tystnad på KTH

Finns det en tystnadskultur på KTH? Kaj Lindecrantz, professor, är kritisk mot bristen på diskussioner och öppna samtal när det uppstår problem i verksamheten. Det blir bara mummel i korridoren, ingen tar ansvar, hävdar han i ett debattinlägg.

Stefan Hallström är orolig för att de ekonomiska villkoren för ingenjörsutbildningar drabbar kvaliteten på undervisningen. (Foto: Marc Femenia)

Gott rykte lockar masterstudenter

Alltfler internationella studenter söker sig till KTH. Inom arkitektur och samhällsbyggnad har dubbelt så många avgiftsskyldiga utomeuropeiska studenter antagits till hösten.

Läraren Fredrik Brunes spelar rollen som fastighetsvärderare i en dramatiserad undervisningsfilm om fastighetsekonomi. (Foto: Christer Gummeson)

Inspirerande mötesplatser i nya biblioteket

Med musik och tal nyinvigdes KTH:s bibliotek som efter en ombyggnad rymmer både fler studiemiljöer och platser för möten.

Roine Hammar tar över som säkerhetschef på KTH efter Lena Edvardsson som haft posten i nästan 30 år. (Foto: Christer Gummeson)

Arkivet går under jorden

Robin Roy, arkivarie, har fått en ny arbetsplats – i bergrummet intill reaktorhallen på KTH.

Lärarna upplever kvalitetsbedömningarna som otillförlitliga, enligt Ola Svärd (Foto: Håkan Lindgren)

KTH öppnar nytt hus i Flemingsberg

Nu slås glasdörrarna upp till Technology for Health. Det nybyggda huset i Flemingsberg stärker förhoppningarna om ökad samverkan.

Till sidans topp